Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nico Hulkenberg

Ocon heeft medelijden met Hulkenberg: "Het is een harde sport"

Esteban Ocon neemt in 2020 de plaats van Nico Hulkenberg over bij Renault. De Fransman leeft mee met de situatie waarin de Duitse coureur zich daardoor bevindt.

In aanloop naar de Grand Prix van België werd bekend dat Nico Hulkenberg zijn Formule 1-stoeltje bij het team van Renault aan het einde van het seizoen moet afstaan aan Esteban Ocon. De Fransman, die momenteel als reservecoureur van Mercedes fungeert, weet hoe het is om in onzekerheid te zitten over de toekomst in de Formule 1.

"Voor Hulkenberg is de ontstane situatie natuurlijk niet fijn", zo vertelt de 22-jarige coureur tegenover Auto Motor und Sport. "In het verleden heb ik ook mijn plek in de Formule 1 verloren aan andere een coureur. In 2018 heb ik precies hetzelfde meegemaakt bij Racing Point", zo doelt hij op het feit dat hij bij het Britse team plaats moest maken voor Lance Stroll.

"Helaas is er op het moment maar weinig plaats in de Formule 1, maar ik hoop dat Nico een oplossing vindt, want hij is een fantastische coureur. Helaas gaat het in deze harde sport nou eenmaal vaak zo. Ik ben blij dit ik nu een tweejarig contract heb kunnen tekenen bij Renault, want dat betekent dat ik me voorlopig niet druk hoef te maken over kapers die het op mijn stoeltje hebben gemund", aldus Ocon.

Nico Hulkenberg wordt overigens al geruime tijd in verband gebracht met het team van Haas. Teambaas Guenther Steiner bevestigde eerder al dat de keuze voor het tweede Amerikaanse Formule 1-stoeltje gaat tussen Hulkenberg en Romain Grosjean.

7 reacties