Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Esteban Ocon

'Ocon vrij man als Mercedes hem in 2020 geen stoeltje aanbiedt'

De toekomst van Esteban Ocon is de laatste weken een 'hot topic' in de Formule 1. De talentvolle Fransman moet dit jaar vanaf de zijlijn toekijken, maar aast op een rentree in 2020.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-AMG Motorsport

Het team van Mercedes zit in haar maag met Esteban Ocon. Enerzijds wil het team niets liever dan de Fransman een racestoeltje aanbieden, maar anderzijds wil het graag door met Valtteri Bottas.

Teambaas Toto Wolff licht de situatie op Hockenheim toe. "We zijn erg blij met de ontwikkeling van Esteban Ocon en George Russell. Zij zijn de ervaren juniorcoureurs die klaargestoomd worden voor een stoeltje bij Mercedes. Kijkende naar alle coureurs van Mercedes, dan doet Valtteri het goed en verdient hij zijn stoeltje. Maar, Esteban verricht ook prima werk in de simulator en geeft goede input. Hij werkt had en is een geweldige jongen, het zou dan ook zeer interessant zijn om een jonge coureur in de Mercedes te zetten."

Niet alleen voor Mercedes is de jonge Fransman een goede optie. Ook een teams als Renault heeft concrete interesse getoond in de diensten van Ocon. Naar verluidt is hij een vrij man als Mercedes hem in 2020 geen racestoeltje bij het topteam aanbiedt.

"Andere teams hebben interesse getoond in Esteban, wat betekent dat we een goede afweging moeten maken voor onszelf, de geïnteresseerde partijen en voor Esteban. Als we voor Bottas kiezen, betekent dit dat hij zich elders door moet kunnen ontwikkelen. Dat zouden de consequenties zijn van die mogelijke beslissing en daar zouden we dan mee moeten leven."

3 reacties

    Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes