Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2020

Oliveira wint op spectaculaire wijze de MotoGP Grand Prix van Stiermarken

De MotoGP Grand Prix van Stiermarken is opvallend genoeg gewonnen door Miguel Oliveira. In de allerlaatste bocht profiteerde de KTM-rijder van een duel tussen Pol Espargararo en Jack Miller die in een hard duel beide van de ideale lijn af schoten. Oliveira maakte optimaal gebruik van de strijd tussen de twee kemphanen en veroverde zodoende zijn eerste overwinning in de MotoGP.

88 miguel oliveira dsc1746 gallery full top fullscreen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

KTM heeft op haar thuiscircuit de tweede Grand Prix zege van het jaar geboekt. Ditmaal waren de bloemen voor Miguel Oliveira die zijn KTM-machine op prachtige wijze naar de overwinning stuurde. Achter de Portugees werd Jack Miller tweede, nipt voor Pol Espargaro die derde werd. Halverwege de race werd de wedstrijd stilgelegd door een zware crash van Maverick Vinales. De Spanjaard liep zelf geen verwondingen op, maar zijn Yamaha-machine is compleet afgeschreven.

Pol Espargaro vertrok verrassend genoeg van poleposition, maar zag in de eerste ronde direct drie rijders aan zich voorbijgaan. In eerste instantie was het Jack Miller die het heft in handen nam, maar de Australiër verloor de koppositie al vrij snel aan Joan Mir. De Spanjaard voelde zich een met zijn Suzuki-machine en reed een flink aantal snelle ronden achter elkaar. Miller kon in eerste instantie nog binnen een halve seconde blijven van Mir, maar moest zich halverwege de race gewonnen geven.

Op dat moment kwam Takaaki Nakagami net op stoom, de Japanner maakte de laatste races al een sterke indruk op zijn Honda-machine en passeerde Miller op prachtige wijze in de middensector van de Red Bull Ring. De Honda-rijder hoopte direct het gat naar Mir te dichten, maar die poging werd gestaakt door een rode vlag. Deze werd veroorzaakt door een crash van Maverick Vinales.

De Spanjaard wekte eerder in de race al de indruk dat er problemen waren met zijn Yamaha-machine en dit werd pijnlijk duidelijk toen Vinales besloot om bij het aanremmen van de eerste bocht van zijn motor te springen. Dit bleek de enige oplossing te zijn voor de teamgenoot van Valentino Rossi, omdat de remmen van zijn Yamaha niet meer functioneerden. Vinales kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar zag zijn machine keihard de bandenstapels in vliegen.

Herstart

Bij de herstart mocht Mir logischerwijs vanaf pole vertrekken, maar in de eerste ronde verloor hij direct de leiding aan Miller. De Australiër stak twee nieuwe softbanden in zijn Ducati-machine tijdens de rode vlag-situatie en plukte daarvan de vruchten tijdens het tweede gedeelte van de race. Ook Pol Espargaro herpakte zich na de rode vlag situatie sterk en plaatste verschillende aanvallen bij Miller.

Uiteindelijk bleek 'driemaal is scheepsrecht' te zijn voor de Spanjaard, want na de derde aanval wist hij Miller eindelijk voor te blijven. De Ducati-rijder gaf zich echter nog niet gewonnen en plaatste in de laatste ronde nog een succesvolle aanval bij Espargaro. De Spanjaard herstelde zich nog bij het ingaan van de laatste sector, maar schoot samen met Miller in de laatste bocht van de ideale lijn, waardoor Oliveira er met de winst vandoor ging.

Uitslag MotoGP Grand Prix Stiermarken 2020

Pos. Coureur Team
1. Miguel Oliveira KTM
2. Jack Miller Ducati
3. Pol Espargaro KTM
4. Joan Mir Suzuki
5. Andrea Dovizioso Ducati

RacingNews365 is niet alleen de grootste Formule 1-website van Nederland, maar ook het snelst groeiende Formule 1-kanaal op YouTube!

Abonneer je vóór 7 april op ons YouTube-kanaal en maak nu kans op Red Bull caps en T-shirts. De winnaars worden op 8 april bekendgemaakt in onze F1-podcast.

Abonneer op ons Youtube kanaal en maak kans op toffe prijzen!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Vettel gelooft niet in Red Bull-vertrek Verstappen: "Geen redenen voor"