Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

'Omstreden Grand Prix van Saoedi-Arabië minstens 10 jaar op F1-kalender'

De Grand Prix van Saoedi-Arabië is de komende tien jaar verzekerd van een plek op de Formule 1-kalender. Dat heeft directeur racepromotie van de Formule 1 Chloe Targett-Adams bekend gemaakt.

Saoedie-Arabië circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Qiddiya

De Grand-Prix van Saoedi-Arabië staat dit seizoen voor het eerst op de Formule 1-kalender en zal op 5 december worden verreden op het stratencircuit van Jeddah. De aanwezigheid van de race op de F1-kalender wordt hevig bekritiseerd vanwege de belabberde staat van de mensenrechten in het land in het Midden-Oosten.

Op de Blackbook Motorsport Virtual Summit sprak directeur racepromotie van de Formule 1 Chloe Targett-Adams over de Grand Prix. "Om een nieuwe race in het Midden-Oosten te organiseren op een locatie als Saoedi-Arabië, met een enorm jonge bevolking, een enorme interesse in autosport en de automobielsector, en de mogelijkheid om als markt het Noord-Afrikaanse front en andere aspecten van het Midden-Oosten aan te boren, biedt een zeer interessant kader voor de Formule 1."

De Formule 1 ziet het land niet als tussendoortje, maar wil investeren in een langdurige relatie. "We kijken naar zeker een decennium, zo niet langer", antwoordt Targett-Adams als haar wordt gevraagd naar de duur van de overeenkomst.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull