Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Ontevreden Gasly noemt prestaties AlphaTauri 'beschamend'

Pierre Gasly kwam in Turkije niet verder dan een dertiende plaats. Een teleurstellend resultaat, omdat de Fransman na de vrijdag in Turkije nog zeer optimistisch was gestemd over de kansen van AlphaTauri.

Gasly regen Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na afloop van de race in Turkije sprak Pierre Gasly zich over de boordradio zeer duidelijk uit over de prestaties van zijn team. De Fransman noemde de race van het team een 'fucking shit race' en sprak van een 'zeer teleurstellend verlopen weekend'. Daarop liet de race-engineer van Gasly weten dat de vrijdag nog wel goed was verlopen, maar aan die boodschap had de racewinnaar van de Grand Prix van Monza niet veel.

"Niemand boeit het hoe een vrijdag verloopt, echt niemand. Sinds zaterdag waren we aan het slapen en daarom lieten we hier veel punten liggen", aldus Gasly over de boordradio. Na afloop van de race liet Gasly zich in wat nettere woorden uit tegenover onder andere RacingNews365.

"Het hele weekend verliep gewoon slecht voor ons. Op de vrijdag was alles nog in orde, maar toen reden we onder droge weersomstandigheden. Dat betekent dus dat we zowel op de intermediate als op de regenband simpelweg te langzaam waren. We kregen die banden gewoonweg niet aan het werk en daarom waren onze prestaties vanaf zaterdag een stuk minder."

De teleurgestelde AlphaTauri-coureur hoopt dat men bij het team snel de oplossingen zal vinden om in de toekomst beter voor de dag te komen. "We moeten begrijpen wat er fout ging, vanuit daar kunnen we weer verder bouwen. Lukt dat niet, dan vinden we onszelf de volgende race weer terug op dezelfde plaatsen. We hebben denk ik al wat antwoorden op de fouten van dit weekend en daarom hadden we dit weekend ook beter moeten presteren. De teleurstelling is dan ook nog aanwezig, maar we moeten verder kijken naar de laatste drie races van het seizoen."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak