Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ook de FIA komt met statement over Red Bull-onderzoek naar Horner

In navolging van de Formule 1-bazen, heeft ook de mondiale autosportbond FIA zich uitgesproken over het onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner. De Brit wordt beticht van seksueel overschrijdend gedrag.

Horner Ben Sulayem 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op zondagavond kwam F1 met een statement over het onderzoek van Red Bull, moederbedrijf van Red Bull Racing, naar de teambaas van het F1-team, Christian Horner. De Brit ligt onder een vergrootglas na beschuldigingen aan zijn adres, naar verluidt van een vrouwelijk werknemer. Zij zou hem betichten van seksueel overschrijdend gedrag.

De strekking van het statement van de FIA komt overeen met het statement van de F1-bazen op zondag. Men wil namelijk de afronding van het onderzoek afwachten alvorens er inhoudelijk op wordt gereageerd.

"Wat betreft het onafhankelijke onderzoek dat momenteel door Red Bull wordt uitgevoerd, wil de FIA bevestigen dat we er niet inhoudelijk op in zullen gaan totdat het onderzoek is afgerond en de uitkomst duidelijk is."

"De FIA blijft zich inzetten om de hoogste normen van integriteit, eerlijkheid en inclusiviteit binnen de sport te handhaven", aldus het statement.

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"