Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Christian Horner

Ook Horner kreeg berichtje van Wolff: 'Lastig om te zeggen of er een protest komt'

Christian Horner heeft net als Max Verstappen een berichtje gekregen van Toto Wolff. De Mercedes-teambaas feliciteerde hierin zijn concurrent, maar het is nog altijd onduidelijk of de Duitse renstal een protest zal aantekenen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi zocht Christian Horner zijn teambaas-rivaal op bij Mercedes, maar zonder succes. "Helaas was hij niet beschikbaar", zegt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Maar ik zag Ola Kallenius (hoofd van Mercedes-Benz, red.) die mij felicteerde."

"Later op de avond stuurde Toto, net als hij deed bij Max, een sms'je om me te feliciteren met het coureurskampioenschap. Ik feliciteerde hem met het binnenhalen van het constructeurskampioenschap en herinnerde hem eraan waar het prijzengeld wordt uitbetaald. En dat is niet bij het coureurskampioenschap. Dat was het, verder hebben we niet met elkaar gesproken."

Onduidelijk of Mercedes gaat protesteren

Wolff feliciteerde Horner en Verstappen met de wereldtitel, maar er is nog altijd radiostilte bij Mercedes. Gevraagd of er nog een protest komt, durft de Red Bull-teambaas het in ieder geval niet uit te sluiten. "Het is lastig om te zeggen in wat voor positie zij zich bevinden", vervolgt Horner. "Vanuit ons perspectief gezien is Max de wereldkampioen. Dus voor ons is het duidelijk. We hopen dat hij morgen gewoon de trofee kan ophalen."

Mercedes heeft echter nog de tijd om te protesteren. "Officieel ongeveer tot morgenavond zeven uur, maar: Max Verstappen is de wereldkampioen", aldus Horner. "We hebben hem vandaag al verwelkomd bij Red Bull Racing en morgenavond wordt hij officieel bekroond.

"Ik heb geen indicatie dat er wat anders gaat gebeuren. Verder heb ik niet met Mercedes gesproken of ze erover gehoord. Ook niet van de FIA of wie dan ook."

Mercedes komt NIET opdagen bij officieel Fotomoment FIA-Gala

Mercedes is niet op komen dagen bij het FIA-fotomoment voorafgaand aan het Price Giving Gala. Is het een boycot van de Duitse renstal tegen het veiligheidsorgaan van de autosport en de uitkomst van Max Verstappen als wereldkampioen? We praten je bij in onderstaande video!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

43 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin