Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

"Ook Mercedes sjoemelde met motor"

Formule 1-commentator Olav Mol vermoedt dat niet alleen Ferrari, maar ook Mercedes de grenzen heeft opgezocht wat betreft de ontwikkeling van haar motor.

Verstappen Hamilton Albon Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de Grand Prix van Brazilië, die op prachtige wijze werd gewonnen door Max Verstappen, was Red Bull oppermachtig. Niet alleen in het bochtenwerk, maar ook op de rechte stukken kon het Oostenrijkse team zich meten met zowel Ferrari als Mercedes. Volgens Formule 1-commentator Olav Mol reden genoeg om te vermoeden dat niet alleen de vleugels van Ferrari, maar ook die van Mercedes recent door de FIA zijn gekortwiekt.

"Eerder dit seizoen waren er grote verschillen tussen de topteams tijdens de kwalificaties, waar de motoren vaak worden opengeschroefd. Sinds de FIA een directive omtrent de motoren heeft uitgevaardigd in aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten, is niet alleen Ferrari, maar ook Mercedes een fractie langzamer."

"Ik denk dat Mercedes daarom ook al wat aan het proberen was. Maar zo gaat dan nou eenmaal zo. Formule 1-teams kijken zodra ze een regelboek onder ogen krijgen simpelweg waar ze kunnen sjoemelen. Je zoekt de randjes op. Honda heeft momenteel in ieder geval nog niet de snelste motor", zo klinkt de conclusie van Mol aan tafel bij Peptalk.

Was Ferrari tijdens de Braziliaanse Grand Prix echt zoveel langzamer dan voorheen? Je leest het in onze raceanalyse.

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"