Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Opgelucht Williams begint definitief met twee auto's aan GP van Japan

Williams heeft het beschadigde chassis van Alex Albon gerepareerd en kan met twee auto's aan de Grand Prix van Japan beginnen. Logan Sargeant komt dus weer in actie na het debacle in Melbourne.

Albon Australia FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was het verhaal van de Grand Prix van Australië: Alex Albon die zwaar crashte tijdens de eerste vrije training en zo Williams met een groot probleem opzadelde. Het team uit Grove had namelijk geen reservechassis bij zich en moest noodgedwongen met één auto het restant van het weekend afwerken. Logan Sargeant werd het grootste slachtoffer van het verhaal, want Williams koos ervoor om Albon in zijn auto te laten rijden en de kans op punten zo te maximaliseren.

Twee weken later is het beschadigde chassis gerepareerd en bevestigt Williams dat ze met twee auto's aan het Grand Prix-weekend in Japan gaan beginnen. Sargeant en Albon zijn blij en blikken ook nog even terug.

"Australië was misschien wel het moeilijkste weekend dat ik als coureur heb meegemaakt en dat geldt ook voor het team", vertelt Sargeant. "Ik waardeer de ongelofelijke steun van de fans en wil dit moeilijke moment achter me laten, ervan leren en samen blijven pushen dit seizoen. Ik heb van de gelegenheid gebruikgemaakt om tussen de races naar Bali te gaan, zodat ik mentaal en fysiek scherp blijf. Daar heb ik veel tijd in de sportschool doorgebracht. Ik vind het geweldig om zo vroeg in het seizoen in Japan te zijn. Suzuka is iconisch en een van mijn favoriete circuits op de kalender."

Albon bedankt het team voor de reparatie van het chassis. "Ik kijk erg uit naar Suzuka, een van mijn favoriete circuits, en de geweldige Japanse fans. Australië was duidelijk niet de manier waarop we als team willen racen. Desondanks heeft het team op het circuit en in Grove op een indrukwekkende manier samengewerkt om de auto te repareren en op tijd op het circuit af te leveren."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'