Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Oud-F1-coureur Palmer: "Verstappen is een waardig kampioen"

Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer heeft zich uitgelaten over de Grand Prix van Abu Dhabi. De Brit vindt dat Max Verstappen het kampioenschap verdient, maar hij is ook vol lof over Lewis Hamilton.

De uitslag van de allesbeslissende Grand Prix van Abu Dhabi heeft nogal wat stof doen opwaaien. Mercedes diende meerdere protesten in die vervolgens werden afgewezen door de stewards. De Duitse renstal liet weten de beslissing aan te willen vechten, maar trok die keutel later weer in. Jolyon Palmer vindt het jammer, maar ook wel typisch dat het seizoen zo moet eindigen. "We wilden dat dat dit kampioenschap zou worden beslist door een fantastisch wiel-aan-wielgevecht en niet in de kamer van de stewards." "Over het incident met de safety car valt te twisten, maar wat je er ook van vindt. Max Verstappen verdient het kampioenschap", besluit Palmer in zijn column voor Formula1.com .

Twee terechte winnaars

De oud-F1-coureur heeft genoten van de strijd tussen Verstappen en Hamilton. De Brit is dan ook van mening dat beide coureurs het kampioenschap zouden hebben verdiend. "Verstappen en Hamilton werden door elkaar aangespoord en hebben dit jaar beide een fantastisch seizoen gehad. Elk op weg naar perfectie in een van de meest intenste gevechten voor de titel ooit. Ze zouden beide de terechte winnaar zijn geweest in Abu Dhabi."

Hamilton is nog niet klaar

Palmer is ook lovend over Hamilton. "Lewis kende een zware nederlaag maar was heel grootmoedig. Hij toonde de elegantie en de sportiviteit van een kampioen, net als Felipe Massa in 2008", herinnert Palmer zich. Hamilton won in dat jaar zijn eerste titel ten koste van de Braziliaan. De voormalig coureur van Renault heeft ook nog een waarschuwing voor Verstappen, hij denkt dat Hamilton volgend jaar weer vol voor de titel mee zal strijden. "Hij is het hele jaar al briljant en niets wijst erop dat hij minder goed gaat worden. Ik weet zeker dat hij volgend seizoen weer net zo hard zal pushen voor nummer acht."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024