Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 GP Nederland

"Paul Ricard het bewijs dat Formule 1 op Zandvoort makkelijk kan"

Zelfs na de bekendmaking van de terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort zijn er volop mensen die kritisch zijn op het circuit, de faciliteiten en de toestroom van mensen. Volgens Tom Coronel kan het allemaal vele malen slechter en is Paul Ricard daar het bewijs van.

In 2018 keerde de Franse Grand Prix na tien jaar afwezigheid terug op de kalender. Het GP-weekend liep uit op een logistiek drama, waarbij bezoekers al op vrijdag in flinke files terecht kwamen. Op zondag misten sommige fans zelfs de race door een verkeersinfarct en waren er supporters die noodgedwongen op het circuit sliepen, omdat ze niet weg konden.

"Ik heb veel op Paul Ricard gereden en er heel veel op getest. Het is een ideale baan om op te testen. Het probleem van het circuit is dat je er weinig bezoekers kwijt kan. Het is één weg de berg op en één weg de berg af. In de buurt zijn ook nauwelijks hotels te vinden en zie je alleen campings, maar het is een groot drama", aldus Tom Coronel in gesprek met RacingNews365.

"Ze kunnen de auto's niet kwijt, ze kunnen de mensen niet kwijt. Er was altijd die discussie of er in Zandvoort een F1-race gehouden kon worden. Nou, een ding: als je dat in Paul Ricard kan, dan kan je dat in Zandvoort 10 keer beter! Er rijden geen treinen naar Le Castellet, geen bussen. Je hebt er helemaal niets. Alleen twee toegangswegen naar het circuit en dat is alles."

Na de problemen rondom de Franse Grand Prix blijft de ticketverkoop in 2019 sterk achter. Met een mediaoffensief probeert de organisatie toch nog redelijk gevulde tribunes te krijgen, maar vooralsnog lijkt de interesse uit te blijven.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP van Nederland nieuws

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Nederland vind je hier

3 reacties