Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez baalt van Red Bull-undercut Verstappen: "Zal wel een reden voor zijn"

Een spin in de Tarzanbocht, een botsing met de pitmuur én een tijdstraf: dat is hoe menig F1-fan zich de Nederlandse Grand Prix van Sergio Perez zal herinneren. Spijtig, aangezien de Mexicaan de race zelfs nog kortstondig leidde. Het moment dat Perez de overwinning weg zag glippen was na de tweede serie pitstops: het moment dat teamgenoot Max Verstappen hem voorbijging met dank aan een betere strategie.

Sergio-Perez-Zandvoort-Dutch-Grand-Prix-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was wederom niet het weekend van Sergio Perez. Na een teleurstellende kwalificatie ving de Mexicaan de race aan vanaf de zesde stek. Dankzij een goede beslissing van het team om in de eerste ronde binnen te komen voor intermediates, leek er hoop op een goed resultaat voor Perez. De Red Bull-coureur ging aan de leiding nadat zijn directe concurrenten doorreden op slicks. De winnaarsdroom van Perez viel echter niet lang daarna in duigen.

Stuivertje wisselen tussen de Red Bull-coureurs

Hoewel ook Max Verstappen de eerste kans miste om de intermediates te monteren, kon hij het voordeel van Perez tenietdoen en op een gegeven moment in één ronde 4,2 seconden van de voorsprong van de Mexicaan afsnoepen. Toen de weergoden beter gezind werden en men terug kon naar droogweerbanden haalde Red Bull Verstappen als eerste naar binnen, waardoor hij een undercut* kon doen op teamgenoot Perez. Een beslissing die de hersens van Checo liet kraken.

"Ik denk dat het team in zulke scenario's gewoon meer informatie heeft dan wij op dat moment," zegt Perez na afloop. "Het is uiteraard iets dat we zullen bespreken. Er zal wel een reden voor zijn."

*In de Formule 1 is een 'undercut' een strategie waarbij een coureur eerder een pitstop maakt dan zijn rivaal om voordeel te halen uit snellere, nieuwe banden. Dit kan leiden tot het winnen van posities als de rivaal later zijn pitstop maakt.

Ongelukkig

Het podium liep Perez uiteindelijk zelf mis. P2 verloor hij aan Fernando Alonso na een schuiver, P3 ging verloren toen hij te hard de pitstraat inreed door een mini-crash bij het inrijden. Checo baalt ervan.

"Uiteindelijk was het een ongelukkige middag. Zeker met de calls later in de race. De eerste was goed, maar toen ik voor de intermediates binnenkwam, stonden de banden niet klaar. Daarna ging ik naar de regenbanden. Zodra ik de pitlane inreed kon ik de auto niet stoppen en raakte ik de muur, omdat het kletsnat was", zucht hij.

"Ongelukkig", luidt zijn conclusie. "We hadden geen pitstop moeten maken voor de regenbanden, denk ik, maar dat is achteraf makkelijk praten. Hoe dan ook, het is nog steeds een oke resultaat gezien de middag die we hebben gehad. Het is jammer dat we het podium verloren, want ik vind dat we het vandaag echt verdiend hadden," voegt hij tot slot toe.

Overigens was er wel degelijk een reden, zoals Horner na de race uitlegde, hieronder te lezen in het artikel.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez