Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Perez blij met Mercedes-kloon: "Een goede beslissing van Racing Point"

Sergio Perez is blij met de bolide die hij van Racing Point gekregen heeft. De Mercedes-kloon moet voor een atypische seizoenstart voor het team zorgen.

Ten overstaan van onder andere RacingNews365 krijgt Sergio Perez de logische vraag voorgelegd of de Racing Point-bolide van dit jaar net zo rijdt als dat hij zich van de Mercedes van vorig jaar had voorgesteld: "Laten we hopen dat hij zo goed is als die auto", antwoordt hij eigenzinnig.

Perez zat er zowel woensdag als donderdag goed bij, qua rondetijden, maar ook qua productiviteit. Desondanks hangt hij de vlag nog niet uit: "Het is nog altijd maar heel vroeg in het seizoen, maar het is wel fijn om te weten dat we nu eens rijden met een auto zoals die ook in Melbourne aan de start zal staan."

"In voorgaande seizoen waren we altijd aan de late kant met onze auto, maar nu zitten we direct op het goede spoor en de auto heeft bovendien veel potentieel. Hopelijk kunnen we snel starten. Er zijn desondanks nog genoeg gebieden waar we aan kunnen werken."

Perez erkent op aangeven van de aanwezige journalisten dat het een enorm risico is om het hele plan voor wat betreft het bouwen van een auto om te gooien: "Na zoveel jaar ben je aan een bepaald concept gewend, maar nu is de auto wezenlijk anders. Dat is een enorm risico inderdaad, maar het is de gok wel meer dan waard."

Gevraagd naar of Perez zo snel was dankzij 'gloryruns', antwoordt hij ontkennend: "We zijn helemaal niet met rondetijden bezig, niet in deze fase van de tests. Het belangrijkste is dat onze auto het gewoon goed doet."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull