Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez komt terug op 'oneerlijke' teamorder: "Het is me allemaal duidelijk geworden"

Sergio Perez was na afloop van de Grand Prix van Spanje niet blij met de teamorders van Red Bull. Na gesproken te hebben met het team komt hij terug op zijn uitspraken en begrijpt hij de keuze.

Perez Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In de Grand Prix van Spanje reed Sergio Perez enige tijd voor zijn teamgenoot Max Verstappen, maar doordat de Nederlander sneller was, moest Perez hem voorbij laten gaan na teamorders. 'In the heat of the moment' kwamen de frustraties door dit voorval bij Perez naar boven en liet hij over de boardradio weten dat het 'niet eerlijk' was. Na de race gaf de Mexicaan aan dat hij en het team hierover 'moesten gaan praten'.

Na gesproken te hebben met het team begrijpt Perez waarom de teamorder gegeven werd. "Als je in de auto zit heb je beperkte hoeveelheid informatie en weet je dat het team een breder beeld heeft", begint de Red Bull-coureur. "Op dat moment in de auto voelde het alsof we het beter hadden kunnen doen, vooral in de tweede stint door na te gaan of de tweestop-strategie had kunnen werken."

Verschillende strategieën

Red Bull-teambaas Christian Horner liet eerder al weten dat de Red Bull-coureurs op twee verschillende strategieën zaten en dat dat de reden was voor de teamorders. Na het gesprek met het team snapt Perez dan ook de keuze. "Het was duidelijk dat een drie-stopper de beste keuze was. We spraken na de race. Het is me allemaal duidelijk geworden."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023