Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez komt terug op 'oneerlijke' teamorder: "Het is me allemaal duidelijk geworden"

Sergio Perez was na afloop van de Grand Prix van Spanje niet blij met de teamorders van Red Bull. Na gesproken te hebben met het team komt hij terug op zijn uitspraken en begrijpt hij de keuze.

In de Grand Prix van Spanje reed Sergio Perez enige tijd voor zijn teamgenoot Max Verstappen, maar doordat de Nederlander sneller was, moest Perez hem voorbij laten gaan na teamorders. ' In the heat of the moment ' kwamen de frustraties door dit voorval bij Perez naar boven en liet hij over de boardradio weten dat het 'niet eerlijk' was. Na de race gaf de Mexicaan aan dat hij en het team hierover 'moesten gaan praten'. Na gesproken te hebben met het team begrijpt Perez waarom de teamorder gegeven werd. "Als je in de auto zit heb je beperkte hoeveelheid informatie en weet je dat het team een breder beeld heeft", begint de Red Bull-coureur. "Op dat moment in de auto voelde het alsof we het beter hadden kunnen doen, vooral in de tweede stint door na te gaan of de tweestop-strategie had kunnen werken."

Verschillende strategieën

Red Bull-teambaas Christian Horner liet eerder al weten dat de Red Bull-coureurs op twee verschillende strategieën zaten en dat dat de reden was voor de teamorders. Na het gesprek met het team snapt Perez dan ook de keuze. "Het was duidelijk dat een drie-stopper de beste keuze was. We spraken na de race. Het is me allemaal duidelijk geworden."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten