Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez krijgt ongevraagd advies over genie Verstappen: "Accepteer dat gewoon"

Sergio Perez gelooft nog steeds in zijn titelkansen, maar de Mexicaan kan zich maar beter neerleggen bij het feit dat zijn teamgenoot een genie is, denkt deze oud-coureur.

Verstappen Perez Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor de vierde keer in zes races wist Max Verstappen in 2023 een Grand Prix te winnen. De andere twee keer werd hij tweede. Dat betekent dus dat hij bovenaan staat in het kampioenschap. Teamgenoot Sergio Perez won twee races, maar eindigde ook twee keer buiten het podium.

Afgelopen weekend was weer zo'n weekend, waarin voor hem alles mis ging. Terwijl Perez worstelde, reed zijn teamgenoot overtuigend naar de zege. Oud-coureur Martin Brundle denkt dat het tijd wordt dat de Mexicaan accepteert wie er in het zitje naast hem zit: een genie.

Door de jaren heen reed hij zelf met vele grote namen, dus hij kan zichzelf ervaringsdeskundige noemen. "Toen ik steeds met namen als Ayrton Senna, Michael Schumacher en Mika Hakkinen, kon ik hun niveau en ruw talent simpelweg niet evenaren."

"Ik heb toen geleerd om alles te maximaliseren waar ik zelf invloed op had: mijn set-up, de start, in-laps, out-laps, het managen van verkeer, enzovoort. Sergio zou er goed aan doen om ervoor te zorgen dat hij tweede finisht en te accepteren wat voor een genie Verstappen is, om vervolgens de dagen te maximaliseren waarop hij zelf magische dingen kan laten zien, zoals vorig jaar in Singapore en dit jaar in Bakoe."

Briljante wijze

Afgelopen weekend zat dat er ook niet in voor Perez. Verstappen deed alles goed, oordeelt Brundle. "Verstappen en Alonso wisten op geweldige wijze de pace hoog te houden op hun versleten banden toen ze hun stints moesten verlengen vanwege de dreigende regen."

"De regen kwam aan in een paar bochten aan de achterkant van het circuit en tot opluchting van Red Bull koos Alonso voor medium banden. Beide teams zeggen dat de kans klein is dat hij had kunnen winnen, maar de Spanjaard had Red Bull zo even goed kunnen laten schrikken."

"De laatste 24 ronden was het nat. Red Bull zette Perez in als proefkonijn, aangezien hij toch ver buiten de punten reed. Verstappen kuste een paar keer de muren, maar de wielophanging en zijn banden kunnen vandaag de dag wel een stootje hebben."

"Zo won Verstappen op briljante wijze zijn tweede GP van Monaco en dat betekent dat hij dit jaar nog steeds niet buiten de top twee is gefinisht. Hij leidt nu het kampioenschap met een voorsprong van 39 punten op teamgenoot Perez, wat gelijk staat aan een voorsprong van een overwinning en een derde plek", aldus de Brit.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'