Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez voorzichtig optimistisch: 'Maar we kennen de RB18 nog niet zó goed'

Sergio Perez begint aan zijn tweede seizoen bij Red Bull, waardoor hij steeds meer verwacht van zichzelf. Hoewel hij de RB18 nog niet heel goed kent, verwacht hij een sterk jaar bij de Oostenrijkse renstal.

Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het verschil tussen Sergio Perez en Max Verstappen was in 2021 groot. Terwijl de Nederlander de titel veroverde met 395 en een halve WK-punt, scoorde Perez minder dan de helft van dit aantal en werd hij vierde in het klassement. In zijn tweede seizoen voor Red Bull moet het naar eigen zeggen een stuk beter gaan.

"Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, want je voelt je automatisch beter gesetteld als je je tweede jaar bij een team ingaat", zo trapt de Mexicaan af. "Ik voel me beter voorbereid en ik weet nu exact hoe het team opereert. Ook ken ik de werkwijze van Oracle Red Bull Racing helemaal, dat maakt wel een verschil."

Nog veel vragen door reglementswijzigingen

Red Bull kijkt terug op zes positieve testdagen in Barcelona en Bahrein, welke zijn verreden zonder grote problemen. Perez is dan ook zeer te spreken over de progressie van de renstal, maar waarschuwt dat de nieuwe bolide nog altijd onbekend terrein is. "Elk team start vanaf dezelfde positie komend jaar."

"Daar bedoel ik ook mee dat we de auto nog niet zó goed kennen, natuurlijk door de veranderde reglementen. We hadden verder een geslaagde test, zowel in Bahrein als in Barcelona. Het wordt interessant om te zien waar iedereen staat."

"Ik kan niet wachten op 2022 en ik weet dat consistentie enorm belangrijk gaat zijn gedurende het jaar. Ik ben klaar voor het gevecht", aldus Perez.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull