Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri stelt zeer ambitieus doel in strijd met Verstappen en Red Bull

McLaren lijkt momenteel de grootste uitdager van Red Bull Racing te zijn. Lando Norris won in Miami en werd tweede in Imola, terwijl Oscar Piastri ook een indrukwekkende snelheid liet zien. De Australiër ziet zijn team steeds beter worden en denkt inmiddels de strijd aan te kunnen gaan in het constructeurskampioenschap met Red Bull.

Piastri Imola Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Je zou het bijna vergeten, maar Oscar Piastri staat aan de vooravond van pas zijn dertigste Grand Prix. De Australiër is bijna niet meer weg te denken bij McLaren en begint steeds meer en vaker de concurrentie uit te dagen. Afgelopen weekend in Imola was de teamgenoot van Lando Norris één van de snelste mannen op de baan, alleen resulteerde dit niet in een podium. Piastri zat lange tijd klem achter beide Ferrari's, maar toch was hij na afloop tevreden.

Wat zit er echter nog in het vat voor Piastri en McLaren? De auto lijkt sinds Miami een enorme stap te hebben gezet en ook de andere topteams, waaronder Red Bull, zijn erg op hun hoede voor het team uit Woking. Voor Piastri zijn vooral de laatste twee races een bevestiging van zijn eigen ontwikkeling, zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365. "De start van dit jaar is een stuk comfortabeler dan twaalf maanden geleden."

"Ik ben wat meer gesetteld, heb meer vertrouwen en een aantal goede resultaten behaald. Dat brengt net even dat beetje extra comfort met zich mee. Al het andere is min of meer hetzelfde gebleven. De laatste twee weekenden was ik erg goed, Imola in het bijzonder. In Miami had ik het gevoel dat ik nog wel wat dingen beter kon doen, maar in Imola was alles vanaf de vrije trainingen tot de finish van de race goed. Ik moet mezelf in die positie blijven brengen en dan kom je vanzelf bovendrijven."

McLaren als uitdager voor Red Bull

Toch heeft Piastri nog altijd een aantal ambitieuze doelen. Nu McLaren momenteel dé uitdager van Red Bull en Verstappen lijkt te zijn, wil de Australiër het gevecht niet alleen tijdens de weekenden aan gaan. Nee, volgens Piastri moet zijn team ook een bedreiging zijn voor het constructeurskampioenschap. Vooral omdat het kampioenschap bij de coureurs nog net iets te vroeg lijkt te komen voor de Australiër. "Ik denk dat dat dit jaar nog niet kan. Ik weet zo even niet waar ik precies sta, maar in het coureurskampioenschap sta ik al zo ver achter. Daar focus ik me dan ook niet op."

Toch wil Piastri wel een rol spelen in het constructeurskampioenschap. "Ik denk wel dat wij, bij de constructeurs, een bedreiging kunnen zijn. Als we beiden, week in, week uit, veel punten blijven scoren. Maar zoals ik al eerder heb aangegeven, we hebben tot op heden in twee weekenden meegestreden om de zege. We moeten er eerst voor zorgen dat we dat consequent blijven doen. Dan komt, natuurlijk gezien, het kampioenschap vanzelf meer jouw kant op. Dus we focussen ons eerst op het behouden van de snelheid en zien dan wel wat voor resultaat we halen."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap