Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri steunt omstreden keuzes McLaren, wijst naar 'bedreiging' Verstappen

Oscar Piastri behaalde zijn eerste overwinning in Hongarije, al gingen daar wel teamorders en omstreden keuzes van McLaren aan vooraf. De Australiër staat echter achter alle beslissingen en wijst ook naar Max Verstappen.

Piastri race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eindelijk was het raak voor Oscar Piastri in Hongarije. Het toptalent pakte zijn eerste Formule 1-overwinning uit zijn carrière, al werd er nog lang gesproken over de manier waarop. Piastri kwam na zijn laatste stop namelijk achter Lando Norris terecht en had teamorders nodig om de eerste plaats weer in handen te krijgen. De oorzaak? Een eerdere pitstop van Norris om een undercut van Lewis Hamilton te voorkomen. Piastri snapt dat McLaren die keuze maakte.

"Ik denk dat het om weloverwogen beslissingen ging", stelt Piastri tegenover onder meer RacingNews365. "We hebben het er zeker over gehad. Als Max Verstappen Charles Leclerc en Hamilton had gepasseerd, had hij zomaar een bedreiging kunnen vormen. Tegelijkertijd was Lewis ook een bedreiging als we langer hadden doorgereden. Dat zag je in de slotfase met Max. De beslissingen zijn genomen met het volste vertrouwen in Lando en mij."

Piastri snapt wel dat de beslissingen onder een vergrootglas worden gelegd. "Het is anders als je voor overwinningen vecht. Er bestaat altijd een element dat je je positie niet wil opgeven, in welke situatie je je ook bevindt. Dat moeten we misschien een beetje aanpassen, maar ik denk dat we altijd moeten onthouden dat we voor het team racen en het constructeurskampioenschap proberen te winnen."

Maar Verstappen had toch niet het tempo om McLaren te bedreigen? "Je kon simpelweg niet uitsluiten dat Max later een bedreiging zou zijn als hij zeer snel Leclerc en Hamilton zou passeren. En als Lewis voor ons terecht was gekomen... je zag dat hij zijn positie behield ten opzichte van Verstappen. Dat zou een onnodig risico zijn geweest, omdat we zo'n snelle auto hadden. Natuurlijk is alles een uitdaging, maar vanuit het team in dit geval niet. Misschien duurde de gehele situatie (met Norris red.) iets langer dan gehoopt, maar het verliep uiteindelijk precies zoals we het hadden gepland."

Tot slot legt Piastri uit hoe hij de zege met Norris heeft gevierd. "We zijn naar de McDonalds geweest en hebben Monopoly gespeeld, ook met Alex Albon. Het gaat allemaal goed en we hebben veel respect voor elkaar."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'