Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Pirelli grijpt toch in en besluit nieuwe, robuustere achterbanden te testen

Pirelli gaat volgende week een nieuwe soort achterband testen. Het gaat om een nieuwe specificatie, die robuuster moet zijn dan de huidige specificatie.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nadat Lance Stroll en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan werden verrast door klappende achterbanden, ontstond er een soapserie in de Formule 1-paddock. Verschillende partijen wezen naar elkaar de FIA kwam uiteindelijk samen met Pirelli met nieuwe regels omtrent de bandenspanning.

Nu lijkt er toch nog een extra stap te worden genomen door de bandenleverancier, want tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk, volgende week, zal er een nieuwe specificatie achterband worden getest. Pirelli meldt dit vrijdag na de vrije trainingen in Stiermarken middels een persbericht.

"In samenspraak met de FIA, F1 en de teams zal er op vrijdag 2 juli een nieuwe achterband worden getest, waarmee de robuustheid van de banden moet worden verbeterd."

"Deze beslissing is genomen bovenop de maatregelen die voortkwamen uit de technical directive en de aangescherpte parameters voorgeschreven door Pirelli, omdat het momenteel niet mogelijk is om de banden live te monitoren tijdens de sessies. Dit blijft tot aan het 2022-seizoen zo, want dan wordt er een systeem met sensoren ingevoerd waarvan alle teams gebruik zullen maken."

"Komende vrijdag zal elke coureur twee sets van de nieuwe achterbanden krijgen die ze tijdens de eerste of tweede vrije training kunnen gebruiken. Als de test succesvol is, dan zullen de achterbanden vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië in gebruik worden genomen en de huidige specificatie vervangen. De nieuwe specificatie bevat enkele elementen die eigenlijk ontwikkeld zijn voor de nieuwe 18-inch banden die in 2022 zullen worden geïntroduceerd."

"Met deze nieuwe constructie banden levert Pirelli een band die zelfs nóg sterker is tijdens de extreme omstandigheden waar ze door deze auto's aan worden blootgesteld", zo luidt het statement.

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen