Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli wil banden met 18 inch velgen in de Formule 1

Pirelli is al sinds 2011 de enige bandenleverancier in de Formule 1 en heeft een contract tot en met 2019. Mocht Pirelli na 2019 banden aan de F1 blijven leveren, wil het opnieuw werk maken van 18-inch velgen.

Pirelli is de bandenleverancier van de Formule 1 en heeft sinds zijn intreden in 2011 een monopoliepositie. Pirelli en Formule 1 zitten al om de tafel om tot een nieuwe overeenkomst voor na 2019 te komen. Tegenover Motorsport-total.com laat de Italiaanse directeur weten dat Pirelli graag op dezelfde voet als de afgelopen seizoenen verder wil: "We hebben de voorwaarden al besproken zijn klaar voor de volgende stap." Een van de toekomstige plannen is het afschaffen van de huidige 13 inch velgen. Pirelli wordt graag uitgedaagd door nieuwe technologische ontwikkelingen: "Iedere technologische uitdaging is goed voor ons. Wij zijn blij met 13 inch velgen, maar gaan ook graag aan de slag met de 18 inch velgen."

Het zou dus zomaar kunnen dat Pirelli de 18 inch-velgen uit de kast haalt, waar in het verleden al een enkele keer mee werd getest. Van een snelle introductie kan echter geen sprake zijn. De teams moeten bijvoorbeeld het totale ontwerp van hun auto's erop aanpassen en Pirelli wil de banden natuurlijk uitvoerig testen. Marketingtechnisch stellen de 18-inch velgen Pirelli ook nog voor een uitdaging: " De banden om de 18-inch velgen hebben smallere wangen en dus is er minder ruimte voor ons logo." Pirelli overweegt daarom om van het huidige, rechte logo af te stappen en een variant daarop te introduceren die de kromming van de band volgt: "We vinden wel een manier om dat voor elkaar te krijgen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'