Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar Rally 2022

'Podiumplek' en pech voor Team de Rooy tijdens zevende Dakar-etappe

Het gaat steeds beter en beter voor Team de Rooy in Dakar. Alhoewel ze nog steeds geen etappe hebben weten te winnen in 2022, komen ze wel steeds dichter- en dichterbij de Russen in de Kamazzen. De best geklasseerde Nederlander in het klassement, Janus van Kasteren, had echter een tegenvallende dag.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Team de Rooy

De dagzege tijdens etappe zeven van de Dakar Rally 2022 in de categorie trucks was voor Anton Shibalov, die Eduard Nikolaev achter zich wist te houden. Het verschil tussen de twee, beiden uitkomend voor Kamaz, was na 400 kilometer door Saoedi-Arabië slechts 1 minuut en 37 seconden.

Achter hen was het geen Kamaz, maar Martin van den Brink van Team de Rooy die het laatste podiumplekje van de dag wist te claimen. Hij gaf slechts 4 minuten en 25 seconden toe op het Russische duo. Ook Gert Huzink van het Riwald Dakar Team wist zich naar een mooie klassering te rijden. Met een achterstand van 7 minuten en 31 seconden legde hij beslag op plek zes en schaarde ook hij zich tussen de toppers.

Artikel gaat verder onder de tussenstand in het klassement

Stand klassement Dakar Rally 2022 trucks na etappe 7

Pos. Coureur Team Tijd
1. Sotnikov Kamaz - Master 26:05.54
2. Nikolaev Kamaz - Master + 05.14
3. Shibalov Kamaz - Master + 31.25
4. Loprais Instaforex Loprais Praga + 1:07.25
5. Van Kasteren Petronas Team de Rooy Iveco + 1:36.51
7. Van den Brink Mammoet Rallysport Team de Rooy IVECO + 1:59.45
8. Versteijnen Petronas Team de Rooy IVECO + 3:10.53
9. De Groot Fireman Dakar Team + 4:02.46
12. Huzink Riwald Dakar Team + 5:58.41
13. Van de Laar Fried van de Laar Racing + 6:02.30
14. Van den Brink Petronas Team de Rooy IVECO + 6:08.54
16. De Baar Riwald Dakar Team + 11:34.28

Pech voor Van Kasteren en Van den Heuvel

Daar waar de ene Team de Rooy-coureur een goede dag kende, ging het bij Janus van Kasteren juist minder. De best geklasseerde Nederlander in het klassement kwam kort na de start enige tijd stil te staan en verloor meteen een twintigtal minuten. Dat werd in het vervolg van de etappe nog eens verdubbeld, waardoor hij uiteindelijk op zo'n 38 minuten van de leider binnenkwam.

In het klassement zakt hij daardoor terug naar de vijfde plek, achter de drie Russen Sotnikov, Nikolaev en Shibalov en de Tsjech Loprais. De eerste twee lijken samen uit te gaan maken wie de Dakar Rally 2022 bij de trucks wint. De achterstand van Van Kasteren is opgelopen tot 1 uur en 36 minuten. Van den Brink staat op plek zeven in het klassemen, dat hierboven te zien is (de top vijf en de Nederlanders).

Van den Heuvel, die de dag nog begon als negende in het klassement, is klaar met de Dakar Rally na een zware crash. De crew kroop ongedeerd uit de wagen, maar de truck was zo zwaar beschadigd dat deze niet meer verder kon. De heftige beelden van de crash kan je hieronder terugzien.

RN365 Nieuwsdossier Dakar Rally 2022

Het autosportseizoen 2022 gaat traditioneel weer van start met de beroemde Dakar Rally. In de woestijn van Saoedi-Arabië vechten de coureurs het in onder andere auto's, op motoren en in de trucks onderling met elkaar uit.

3 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche