Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar Rally 2022

Kamaz legt iedereen over de knie met dominante eindzege in Dakar Rally

Met vier inschrijvingen was de kans op een Kamaz-eindoverwinning gigantisch, maar dat men er doodleuk met een één-twee-drie-vier vandoor gaat is al helemaal een prestatie van formaat.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Was de Dakar Rally bij de trucks in 2022 echt heel leuk? Nou, nee, misschien niet. Alle etappes werden gewonnen door één van de vier Kamaz-coureurs en niet zelden bestond het podium enkel uit coureurs van de wit-blauwe machines. Voor de concurrentie restte er slechts kruimels.

Van Kasteren beste Nederlander

Zo ook in de laatste etappe die werd gewonnen door DmItry Sotnikov, de routinier die ook de bokaal voor de eindoverwinning omhoog mag houden. Hij wordt op en naast het eindpodium geflankeerd door ploeggenoten Eduard Nikolaev, Anton Shibalov, Andrey Karginov.

Best geklasseerde Nederlander was en bleef Janus van Kasteren. De jonge trucker deelde soms kleine speldenprikjes uit en kon het tempo van Kamaz bij vlagen volgen, maar ze collectief verslaan zat er helaas nooit in. Van Kasteren werd op P5 'best of the rest'.

Deze Formule 1-coureurs moeten dit jaar vrezen voor hun stoeltje

Aan het einde van het komende Formule 1-seizoen lopen er een aantal contracten van F1-coureurs af. Sommigen lopen daarentegen wat langer door. Wie moet er vrezen voor zijn toekomst in de koningklasse van de autosport en wie kan er met een gerust hart beginnen aan het jaar 2022? We bespreken het in de video hieronder.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

RN365 Nieuwsdossier Dakar Rally 2022

Het autosportseizoen 2022 gaat traditioneel weer van start met de beroemde Dakar Rally. In de woestijn van Saoedi-Arabië vechten de coureurs het in onder andere auto's, op motoren en in de trucks onderling met elkaar uit.

1 reactie

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg