Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Poleposition pakken, met een borrel op: deze F1-coureur deed het

In het dagelijks leven is autorijden met een borrel op al niet verstandig. Sterker, een paar borrels is gewoon strafbaar. In de snelle wereld van de Formule 1 lijkt alcohol nuttigen helemaal uit den boze. Toch deed deze coureur het eens.

Coulthard
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zouden er alcoholtests worden gedaan in de Formule 1? Waarschijnlijk niet. De coureurs weten zelf dat ze op de toppen van hun kunnen moeten zijn om te presteren. Alcohol nuttigen beïnvloedt immers de prestaties. Toch komt oud-coureur David Coulthard met de opmerkelijke onthulling dat hij eens een borreltje dronk voor een kwalificatie en zelfs poleposition pakte toen.

Coulthard, in de Formule 1 gereden bij Williams, McLaren en Red Bull, is tegenwoordig als analist en commentator te vinden op de Formule 1-grid. In gesprek met een andere oud-coureur, Gerhard Berger, vertelt Coulthard over zijn bijzondere actie tijdens de kwalificatie van een GP op Monza. "Jij haalde me naar binnen en overtuigde me dat het een traditie op Monza was om een borrel te pakken. Ik was een jonge, beïnvloedbare coureur", zegt Coulthard in Formula For Success.

"Jij was een Grand Prix-winnaar en je zat daar met Nikki (Lauda, red.) en Karl Heinz (Zimmerman, red). Jullie hadden dit bekokstoofd en ik wilde geen nee zeggen. Ze brachten drie borrels waarvan ze zeiden dat er alcohol in zat. Zeker dat jullie gewoon water hadden. Het was een half uur voor de kwalificatie. Ik drink die borrel, ga naar buiten en pak poleposition!", lacht Coulthard er nu hard om.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024