Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Poleposition voor Pol Espargaro tijdens MotoGP Grand Prix van Europa

Onder lastige weersomstandigheden heeft Pol Espargaro de poleposition veroverd op het circuit van Valencia. De Spanjaard zag landgenoot Alex Rins als tweede eindigen. Takaaki Nakagami veroverde met zijn Honda de derde startpositie.

44 pol espargaro esp dsc9756 gallery full top fullscreen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Pol Espargararo heeft verrassend genoeg de poleposition veroverd tijdens de MotoGP Grand Prix van Europa. De KTM-rijder pakte onder lastige weersomstandigheden de pole op het circuit van Valencia. Titelkandidaat Alex Rins veroverde tweede startplek, Takaaki Nakagami stuurde zijn Honda naar de derde startplek. De Japanner gleed later in de sessie nog onderuit, maar kon zijn weg zonder kleerscheuren vervolgen. Leider in de strijd om het kampioenschap Joan Mir kwalificeerde zich als vijfde, wat de Spanjaard tevreden zal stemmen. Voornaamste concurrent in de strijd om de wereldtitel, Fabio Quartararo kwam namelijk niet verder dan een elfde startplek.

Q1

In natte omstandigheden waren het Miguel Oliveira en Johan Zarco die zich wisten te plaatsen voor het tweede gedeelte van de kwalificatiesessie. Verrassend genoeg kwamen Yamaha-rijders Maverick Vinales en Valentino Rossi niet verder dan een respectievelijke vijftiende en achttiende startplek. Negenvoudig wereldkampioen Rossi mistte de vrije trainingen op vrijdag, doordat hij op dat moment nog geen tweede negatieve Covid19-test had teruggekregen. Daardoor kon 'The Dcotor' pas op zaterdagochtend in actie komen, nadat hij de twee voorgaande Grands Prix mistte doordat hij op dat moment nog het Covid19-virus onder de leden had.

Q2
Ook in het tweede gedeelte van de sessie moesten de coureurs de regenbanden uit de kast halen. Die omstandigheden leken in het voordeel te zijn van Jack Miller, maar de Australiër eindigde uiteindelijk op een teleurstellende zesde plek. Vooraan vond er een ferme strijd plaats, die uiteindelijk werd gewonnen door KTM-rijder Pol Espargararo. De Spanjaard was zichtbaar opgetogen over het binnenhalen van de pole en zondag hoopt de Spanjaard om de overwinning te kunnen strijden. Espargaro zal dan echter wel Rins en Nakagami achter zich moeten zien te houden. Daarnaast lijkt ook Mir vanaf de vijfde plek nog alle kans te maken op de overwinning in Valencia.

Uitslag MotoGP Kwalificatie Grand Prix van Europa 2020

Pos. Coureur Merk
1. Pol Espargararo KTM
2. Alex Rins Suzuki
3. Takaaki Nakagami Honda
4. Johann Zarco Ducati
5. Joan Mir Suzuki

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training