Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP

"Populariteit van Rossi is dankzij Marquez alleen maar groter geworden"

Valentino Rossi is inmiddels alweer veertig jaar maar toch blijft de Italiaan de populairste rijder op de MotoGP-grid. Opvallend, aangezien 'The Doctor' al jaren geen vuist kan maken tegen het Spaanse wonderkind Marc Marquez.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Volgens de leider van de VR46-fanclub, Flavio Fratesi is de Spaanse Honda-rijder juist de reden dat de populariteit van Valentino Rossi alleen maar gegroeid is. "Natuurlijk was het sportief gezien beter geweest wanneer Valentino in 2015 zijn tiende wereldtitel had gewonnen", begint Fratesi zijn verhaal tegenover de Italiaanse radiozender RAI Uno. "Maar voor zijn populariteit heeft het seizoen 2015 hem echter goed gedaan - dankzij de confrontaties met Marquez is Valentino alleen maar populairder geworden bij de fans."

Fratesi refereert daarmee aan het slotstuk van het 2015-seizoen. Daarin streed Rossi met Jorge Lorenzo een strijd uit om de titel, waarbij Lorenzo aan het langste eind trok. Volgens de Italiaan was het echter Marquez die hem van een titel af probeerde te houden, door de Italiaan tijdens de laatste races van het jaar in de weg te zitten. Een ferme beschuldiging van Rossi, die uiteindelijk resulteerde in een harde confrontatie tijdens de Grand Prix van Maleisië op het circuit van Sepang: onder tropische weersomstandigheden verloor Rossi zijn zelfbeheersing en probeerde hij Marquez van de baan te rijden.

De confrontaties tussen de twee kemphanen heeft vooral de Rossi-fanclub volgens Fratesi goed gedaan. "Rossi heeft na 2015 alleen maar meer fans gekregen, wat écht absurd is. Steeds meer mensen hopen dat hij alsnog zijn tiende titel gaat winnen terwijl 'Vale' de afgelopen tien jaar geen titel meer heeft gewonnen. Desondanks is hij nog steeds de meest gevolgde Italiaanse sporter en de fanclub hoopt dan ook dat Rossi nog lang niet met pensioen gaat!"

1 reactie