Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Prachtige zege Dovizioso na titanenstrijd met Marquez in GP van Oostenrijk

Op grandioze wijze heeft Andrea Dovizioso de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. De Ducati-rijder versloeg Marc Marquez door een fantastische inhaalmanoeuvre in de allerlaatste bocht. Fabio Quartararo stuurde zijn Yamaha naar een knappe derde plaats. Valentino Rossi eindigde als vierde.

Dovi 2019 Oostenrijk 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Marc Marquez vertrok voor de derde maal op rij vanaf de polepostion met naast hem op de eerste rij Fabio Quartararo en Andrea Dovizioso. Op de Red Bull Ring was de beste start voor Jack Miller die vanaf de achtste plaats moest vertrekken maar binnen één ronde al derde lag. Een kleine aanvaring tussen 'Dovi' en Marquez zorgde ervoor dat de Spanjaard enkele posities verloor en aan een inhaalrace moest beginnen.

Achter Marquez was het negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi die binnen enkele ronden opklom naar de vijfde plaats. Iets wat Crutchlow en Pol Espargaro al niet meer mee maakten, de twee coureurs vielen al vroeg in de race uit. Niet veel later was het ook de beurt aan Miller die bij het uitgaan van de voorlaatste bocht van het circuit ten val kwam.

Halverwege de race probeerde de inmiddels weer tot plek twee opgeklommen Marquez orde op zaken te stellen en nam hij brutaal de leiding over van Dovizioso. De Italiaan beet zich echter vast in de Honda van Marquez waardoor er een nieuw duel tussen de twee rivalen opkomst was.

In de slotronden van de race vochten de nummers een en twee in de tussenstand van het wereldkampioenschap een bikkelhard duel met elkaar uit. De Ducati-rijder maakte gebruik van zijn pk's op de rechte stukken maar in het stuurgedeelte van het circuit maakte de Honda van Marquez de sterkste indruk.

Tijdens de laatste ronde leek Marquez op weg te zijn naar de overwinning, maar met een ultieme poging in de laatste bocht van de race was het Dovizioso die de Spanjaard als nog wist te verslaan. Een sensationele overwinning voor de Italiaan die naast zich op het podium ook Quartararo mocht verwelkomen. Op ruime achterstand eindigde Rossi als vierde, voor Yamaha-teamgenoot Maverick Vinales.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Oostenrijk 2019

Pos. Coureur Team
1. Andrea Dovizioso Ducati
2. Marc Marquez Honda
3. Fabio Quartararo Yamaha
4. Valentino Rossi Yamaha
5. Maverick Vinales Yamaha

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi