Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Preview: Nieuwste Formule 1-game wordt een absolute knaller

Op 16 juli komt Codemasters met haar nieuwste Formule 1-game: F1 2021. RacingNews365 nam alvast een kijkje achter de schermen en vertelt jou wat je allemaal kan verwachten van de nieuwste Formule 1-game.

16 juli aanstaande komt alweer de dertiende Formule 1-game uit die gemaakt is door Codemasters. Het bedrijf, dat begin dit jaar voor ruim een miljard dollar werd overgenomen door ontwikkelaar en uitgever Electronic Arts (EA), heeft de afgelopen twaalf maanden absoluut niet stil gezeten en komt met een hele mooie game vol nieuwe features.

Braking Point

De blikvanger van F1 2021 is absoluut de nieuwe gamemodus Braking Point. Het is een soort verhaalmodus, waarin je als speler in de schoenen stapt van de fictieve coureur Aiden Jackson. Het is een jonge coureur, die uitkomt in de Formule 2 en uiteindelijk door zal stromen naar de koningsklasse van de autosport, waarbij natuurlijk genoeg drama komt kijken. Je krijgt drie seizoenen lang de controle over Jackson, terwijl je tegelijkertijd zowel op als naast de baan te maken krijgt met allerlei soorten uitdagingen en veel drama. Lee Mather, Franchise Game Director van de Formule 1 game, vertelt tegenover onder meer RacingNews365 over de kersverse gamemode. Tot op zekere hoogte is er inspiratie opgedaan bij de Netflix-serie Drive to Survive, dat achter de schermen van de Formule 1 verschillende invalshoeken belicht. Wat we precies voor verhaallijn kunnen verwachten, wil Mather niet prijsgeven, maar we kunnen gerust rekenen op rivaliteiten en vriendschappen en alles wat daar tussenin zit. Als speler begin je in het Formule 2-seizoen 2019, waarna je uiteindelijk de overstap zal maken naar de Formule 1. Daar kan je kiezen voor een stoeltje bij een van deze vijf teams: Williams, Haas, Alfa Romeo, AlphaTauri of Racing Point (dat in 2021 natuurlijk in Aston Martin verandert). Het maakt niet uit of je de game nou speelt op de makkelijkste instellingen, of de meest geavanceerde, het is voor elke speler geschikt! Codemasters belooft een mooi verhaal, geschreven door professionele schrijvers. Ook zien de verschillende scènes, waar RacingNews365 er al een van zag, er prachtig geanimeerd uit. Veel mooier dan de vorige jaren het geval was. Het belooft wat voor de nieuwe gamemode.

2 Player Career

Behalve Braking Point pakt Codemasters ook uit met de toevoeging van een carrière voor twee spelers. Op die manier kan je samen met een vriend of vriendin beginnen aan een Formule 1-carrière, waarin je verschillende carrièrepaden kan kiezen. Begin je samen bij hetzelfde team en ga je samen op zoek naar eeuwige roem, of word je elkaars grootste concurrent uitkomend voor twee verschillende teams? De 2 Player Career zagen we in het verleden al terug in de game, maar toen was het een beetje een ondergeschoven kindje. Dit jaar is er veel aandacht aan besteed en kan je net als in de gewone carrière tot in detail je (of jullie) team managen en urenlang plezier hebben van het racen tegen (of met) elkaar! Vecht voor een nieuw contract, laat nieuwe onderdelen ontwikkelen, bouw een reputatie op en word uiteindelijk (samen?) kampioen. Overigens wil dit niet zeggen dat er door Codemasters helemaal geen aandacht is besteed aan de 'normale' carrière modus, een van de meest populaire gamemodi die de officiële F1-game te bieden heeft. Deze kreeg vorig jaar een uitgebreide upgrade, waardoor er dit jaar geen uitgebreide veranderingen door zullen worden gevoerd, maar toch kunnen we enkele nieuwe features verwachten. Een voorbeeld zijn meerdere nieuwe zogeheten in game events, waar je een belangrijke beslissing maken waarvan de gevolgen doorwerken in je carrière. Denk aan het upgraden van de simulator van je team, waar de desbetreffende afdeling smachtend om vraagt. Ga je ervoor, of stel je het uit, met de gevolgen van dien? Of misschien heb je er überhaupt geen geld voor, omdat je te veel hebt uitgegeven aan andere afdelingen. Het kan allemaal invloed hebben op je verdere carrière. Daarnaast is het R&D-gedeelte in een nieuw jasje gestoken en ook de vrije trainingen en de bijbehorende opdrachten zijn aangepakt.

Maar wacht, er is meer!

Braking Point en de 2 Player Career zijn de twee grote nieuwe features van de nieuwste Formule 1-game, maar toch zijn er nog andere, minder grote toevoegingen die toch echt bijdragen aan een net wat betere game dan vorig jaar. Iconen Als je de Digital Deluxe Edition van de game aanschaft, dan krijg je beschikking over enkele iconische coureurs. Ayrton Senna, Michael Schumacher en Alain Prost zijn de blikvangers, maar ook Jenson Button, Nico Rosberg, David Coulthard en Felipe Massa zijn beschikbaar als je de ietwat duurdere editie koopt. Overigens kan je dan ook al op 13 juli, en niet pas op 16 juli, aan de slag met de game. Real Season Start Ook is ‘Real Season Start’ een leuke, nieuwe feature. Je kan dan in de huid kruipen van een coureurs op de huidige grid, ergens op welk moment dan ook in het huidige seizoen! De resultaten van de echte Formule 1-races worden in de game bijgehouden en jij kan op elk gekozen moment het stuurtje overnemen. Zo kan je na afloop van de Grand Prix van Monaco verder gaan met het seizoen van Max Verstappen en proberen zijn voorsprong om te zetten in een wereldtitel, maar je kan ook proberen om als Lewis Hamilton zijn Red Bull-concurrent van zijn eerste wereldtitel af te houden. Multiplayer Natuurlijk is er zoals elk jaar ook gekeken naar de multiplayer, een zeer belangrijk onderdeel van de game. De afgelopen jaren hebben we dat onderdeel al uitvoerig zien veranderen en dit jaar is de focus gelegd op unranked play, oftewel het gedeelte waar je kan racen zonder dat er straffen of beloningen verbonden zitten aan verliezen of winnen van een race. Er is met name gekeken naar het aspect ‘sociaal’. Het maakt namelijk niet uit hoe goed of slecht je bent, voor iedereen moet er in unranked een plekje te vinden zijn. Er zijn daarom twee verschillende soorten lobby’s waar uit kan worden gekozen. Ten eerste zijn er lobby’s voor beginners: met korte races, waar je F1-bolide niet beschadigd kan raken, waar spelers elkaar niet kunnen raken en waar je weer terug op de baan wordt gezet als het misgaat. Daarnaast zijn er lobby’s voor meer ervaren spelers, met langere races en waar botsingen en schade aan je wagen wel mogelijk zijn. Expert race style Om de gevorderde spelers nog wat meer opties te geven, is de ‘expert race style’ dit jaar aan de game toegevoegd. Daarbij kan je als speler allerlei instellingen veranderen, om het jezelf op die manier nog moeilijker te maken. Waar ligt jouw limiet?

Veelbelovend!

RacingNews365 mocht stiekem al even aan de slag met een beta-versie van de game. Die speelde als vanouds lekker, en ook de visuals zijn weer iets beter dan vorig jaar. Er zijn drie nieuwe circuits waar je dit jaar kan rondscheuren. Portimao, Imola en het nieuwe circuit in Saoedi-Arabië worden in de periode na de launch namelijk gratis als DLC (downloadable content, red.) beschikbaar gesteld. De game is op 16 juli (of 13 juli als je de Deluxe Edition koopt) beschikbaar op PS4, PS5, Xbox One X/S, XBOX Series X/S en PC. De nieuwe generatie consoles hebben daarbij een visuele upgrade gekregen ten opzichte van de oudere generatie consoles. Op PS5 en op de XBOX Series X wordt er bovendien gebruik gemaakt van Ray Tracing, waardoor het er nog allemaal net wat prachtiger uit mag zien. Wat krijg je als je de normale game koopt? Natuurlijk de 20 F1-coureurs, 10 teams, 21 circuits (+ 3 na de launch), maar ook 22 F2-coureurs en 11 F2-teams. In dat geval mag je op 16 juli helemaal los gaan. Als je drie dagen eerder aan de slag wil, dan moet je iets meer geld neerleggen en gaan voor de Digital Deluxe Edition. Deze kan je alleen downloaden, vandaar de 'Digital' voor Deluxe. Je krijgt behalve die drie dagen voorsprong op andere spelers de zeven eerder genoemde iconische coureurs tot je beschikking, maar ook een pakket met extra's, zoals een helm of racepak van die iconische coureurs waarmee jij kan racen, en nog veel meer.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen