Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Preview Silverstone: Kan Verstappen de dominantie van Mercedes definitief doorbreken?

De Formule 1 keert dit weekend terug op Silverstone, ‘home of motorsport’. Op de wereldberoemde baan is Mercedes de topfavoriet, maar zijn alle ogen ook gericht op Max Verstappen. Kan de Red Bull-coureur een passend vervolg geven aan zijn sensationele inhaalrace in Oostenrijk?

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De oranjetribunes ontploften toen Max Verstappen in Oostenrijk zegevierde. De prachtige en totaal onverwachte zege zorgde voor een boost voor de Formule 1 en niet alleen in Nederland. Spanning, actie en sensatie, daar zat de sport in 2019 vaak om verlegen. Op het circuit van Silverstone wacht de coureurs een volgende uitdaging.

Silverstone is zeer geliefd bij de coureurs. Het semi-snelle circuit is legendarisch en kent prachtige bochtencombinaties. Copse, Maggotts, Becketts en Chapel, stuk voor stuk namen waar het racehart sneller van gaat kloppen. Op het Britse circuit kunnen de coureurs zichzelf echt uitleven, waarbij Mercedes de afgelopen jaren ijzersterk voor de dag kwam. Van de laatste zes edities won de zilveren brigade er vijf, waarbij Sebastian Vettel vorig jaar profiteerde van een incident tussen Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen in de eerste bocht. Na een enerverende race finishte de Britse coureur alsnog als tweede.

Max Verstappen kende op Silverstone wisselend succes. In zijn debuutjaar crashte hij op koude banden uit de race en vorig jaar nekten technische problemen hem. Alleen in 2016, tijdens een race die op een natte baan begon, kon de Nederlander zijn talenten etaleren en behaalde hij zijn enige podiumplaats op Britse grond. Een gebrek aan motorvermogen zorgde in 2017 en 2018 voor een kansloze missie.

Motorvermogen en downforce voor de (semi-)snelle bochten zijn van groot belang. Steeds meer van de snelle bochten zijn volgas in de Formule 1-auto’s anno 2019. Qua motorvermogen is Ferrari nog de bovenliggende partij, maar Mercedes is juist ijzersterk in de snelle bochten. En het Red Bull van Verstappen? Dat kwam zeker qua motorvermogen nog tekort, maar hoopt dat Honda risico’s durft te nemen. Iets dat het in Oostenrijk durfde, daar waar alle omstandigheden tezamen zorgden voor een even sensationele, als verrassende zege voor Verstappen.

Het circuit van Silverstone is voor veel teams de thuisrace. In de regio rondom het circuit zijn de fabrieken van teams als Mercedes, McLaren, Williams en Red Bull gelegen. Met drie Britten aan de start (Hamilton, Russell en Norris) worden er volle tribunes verwacht, te meer omdat de toekomst van de Britse Grand Prix nog altijd in het ongewisse is.

Nu de zegereeks van Mercedes na tien opeenvolgende zeges doorbroken is, is het de vraag of Ferrari zichzelf eindelijk eens tot winnaar weet te kronen. Tweemaal was Charles Leclerc er dichtbij, maar beide malen zag hij zich de zege in de slotfase van de race ontglippen. Wie de Britse Grand Prix in 2019 op zijn naam weet te schrijven weten we zondag rond de klok van kwart voor vijf.

Tijdschema GP Groot-Brittannië

Datum Sessie Tijd
Vrijdag 12 juli 1e training 11:00 - 12:30
Vrijdag 12 juli 2e training 15:00 - 16:30
Zaterdag 13 juli 3e training 12:00 - 13:00
Zaterdag 13 juli Kwalificatie 15:00 - 16:00
Zondag 14 juli Race 15:10 - 17:10

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training