Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Preview TT Assen: Kan Valentino Rossi nog eenmaal schitteren?

Zondag 30 juni 2019 wordt de TT van Assen verreden, Nederlands grootste motorsportevenement. De organisatie verwacht wederom bomvolle tribunes en de coureurs zijn zeer enthousiast om terug te keren in Drenthe. Weet publiekslieveling Valentino Rossi een konijn uit de hoge hoed te toveren en Marc Marquez te temmen? De Italiaan zegevierde reeds tienmaal in Assen.

Moto GP start 2018 Marquez Rossi Dovi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Ondanks dat het TT circuit in de loop der jaren flink veranderde blijft de baan in Drenthe volgens veel coureurs een van de mooiste motorcircuits ter wereld. De TT van Assen staat dan ook nagenoeg ieder jaar garant voor spektakel. Zo eindigde de top zeven van vorig jaar binnen vijf seconden op een droge baan. Het jaar ervoor was het Valentino Rossi die onder lastigere weersomstandigheden Danilo Petrucci nog net voor wist te blijven.

De twee Italianen zullen ook dit jaar weer meestrijden om de overwinning. Petrucci won dit jaar al de GP van Mugello maar zijn contract bij het fabrieksteam van Ducati is nog niet verlengd, iets wat de boomlange rijder nog meer motivatie zal geven. Rossi en zijn teamgenoot Maverick Vinales lieten gedurende het weekend in Barcelona zien dat het vertrouwen in hun Yamaha is gegroeid. Beide rijders blikten daarnaast zeer tevreden terug op een succesvolle testdag op het circuit van Catalonië. In Assen moet er dan ook rekening gehouden worden met de Yamaha’s. Rossi is uit op revanche nadat hij in Barcelona al in de eerste ronde uit de race werd gekegeld door Jorge Lorenzo, waar kan dat beter dan op 'zijn' Assen?

			© MotoGP.com
	© MotoGP.com

Dat geldt overigens ook voor Andrea Dovizioso die na het Lorenzo-debacle in Catalonië tegenover de Italiaanse pers liet weten dat de titelstrijd voor dit seizoen waarschijnlijk al voorbij is. Toch zal de Ducati-rijder er alles aan willen om doen om te laten zien dat hij nog steeds de beste rijder binnen het Ducati-team is. Een onderlinge strijd die ook in de pitbox van het Yamaha klantenteam aanwezig is. Daar strijden de sterren van de toekomst in de naam van Fabio Quartararo en Franco Morbidelli tegen elkaar. Een strijd die op dit moment in het voordeel van de Fransman wordt beslist, Quartararo veroverde dit seizoen namelijk al tweemaal de poleposition.

Iets wat Suzuki-rijder Alex Rins nog niet lukte, de jonge Spanjaard veroverde tijdens de GP van Amerika echter al wel zijn eerste overwinning. In het rijtje kanshebbers mag de naam van Rins dan ook niet ontbreken. Een andere outsider is Jack Miller, de Australiër schreef de TT in 2016 op zijn naam. De Ducati-rijder viel dit seizoen al drie keer uit, maar eindigde de andere races steevast in de top vijf.

			© MotoGP.com
	© MotoGP.com

De grote favoriet voor de overwinning op het circuit van Assen is en blijft natuurlijk Marc Marquez. De wereldkampioen is hard op weg naar zijn achtste wereldtitel en zal daarom niet teveel risico nemen. Toch liet de Spanjaard in het verleden al vaker zien over het juiste racehart te beschikken door ook in de laatste ronden immer voluit te rijden wanneer hij kans zag op een overwinning. De Honda-rijder zal de duels op het TT Circuit dan ook niet schuwen.

Marquez liet recent daarnaast weten dat hij vooral de jonge generatie vreest doordat zij over meer snelheid beschikken. Woorden die de oude garde niet graag zal horen. De MotoGP-fans mogen zich dan ook verheugen op enkele uitzonderlijk gemotiveerde coureurs, maar wellicht is het de gebeten hond Jorge Lorenzo die er uiteindelijk met de winst van door weet te gaan!

Naast de genoemde topcoureurs zal ook RacingNews365 aanwezig zijn op het 'The Cathedral of Speed' om verslag te doen van alle ontwikkelen en jullie te voorzien van exclusieve interviews.

Recente winnaars TT Assen

2018 Marc Marquez Honda
2017 Valentino Rossi Yamaha
2016 Jack Miller Honda
2015 Valentino Rossi Yamaha
2014 Marc Marquez Honda

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio