Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Quartararo verovert vierde poleposition van het seizoen na sensationele ronde

Met een geweldige laatste ronde heeft Fabio Quartararo zaterdag de poleposition veroverd op het circuit van Aragon. Maverick Vinales kwalificeerde zich als tweede, Cal Crutchlow werd verrassend genoeg derde in Spanje.

20 fabio quartararo t925967 gallery full top fullscreen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Fabio Quartararo liet zaterdag andermaal zijn klasse zien. De Fransman veroverde met een sensationele ronde zijn vierde poleposition van het seizoen. Maverick Vinales zal zondag als tweede van start gaan. De Spanjaard leek lange tijd op weg te zijn naar de pole, maar Quartararo gooide roet in het eten van de Yamaha-fabrieksrijder. Ook Cal Crutchlow verraste vriend en vijand door zich als derde te kwalificeren. Titelkandidaat Joan Mir eindigde als zesde.

Q1
De Ducati-rijders hadden het tijdens de vrije-trainingen op de vrijdag en zaterdagochtend behoorlijk lastig, waardoor alle toprijders van de Italiaanse constructeur zich via Q1 moesten zien te plaatsen voor het tweede gedeelte van de sessie. Alleen de snelste twee rijders kunnen zich plaatsen voor Q2, en die plaatsen werden veroverd door Danilo Petrucci en Jack Miller. Titelkandidaat Andrea Dovizioso mag zich opmaken voor een zware race in Spanje, de Italiaan kwalificeerde zich slechts als dertiende. Ook Francesco Bagnaia viel met een 17e plaats tegen.

Q2
In het Q2-gedeelte van de kwalificatie ontbrak ook Valentino Rossi, de Italiaan verblijft in zijn thuisplaats Tavullia, nadat hij eerder deze week positief testte op het Covid19-virus. Yamaha kan het dit seizoen echter ook af zonder 'The Doctor', al op de vrijdag maakten de coureurs op de Japanse machine veel indruk in Spanje. Toch was het Miller die zijn snelheid uit de eerste sessie meenam en in zijn eerste run direct de snelste rijder was.

Nadat Quartararo de tijd van de Australiër wist te verbeteren, was het Vinales die nog sneller rond ging op het circuit van Aragon. De Yamaha-rijder leek op weg te zijn naar zijn vierde pole van het seizoen, maar uiteindelijk was Quartararo in zijn laatste ronde alsnog de snelste man van de dag. Eerder op de zaterdag ging de Fransman nog keihard onderuit, maar daar leek hij tijdens de kwalificatie-sessie al geen last meer van te hebben. De leider in de strijd om de wereldtitel gaat dan ook als favoriet de race op Aragon in.

Uitslag kwalificatie MotoGP Grand Prix Aragon 2020

Pos. Coureur Team
1. Fabio Quartararo Yamaha
2. Maverick Vinales Yamaha
3. Cal Crutchlow Honda
4. Franco Morbidelli Yamaha
5. Jack Miller Ducati

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'