Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Raikkonen tegendraads: "Zo bijzonder is de GP van Singapore nou ook weer niet"

De Grand Prix van Singapore wordt gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid en een start in het donker. Veel rijders vinden dat deze omstandigheden de race extra zwaar maken, maar Kimi Raikkonen vindt dat allemaal wel meevallen.

Raikkonen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Kimi Raikkonen kijkt niet op van 's nachts racen in vochtige omstandigheden. In aanloop naar de Grand Prix van Singapore verklaart de Alfa Romeo-coureur dat hij niet veel last heeft van het weer in de Aziatische stadstaat en het tijdstip waarop de race plaatsvindt. "Iedereen praat over de luchtvochtigheid in Singapore en dat we rijden in de nacht, maar uiteindelijk is het racen niet heel verschillend ten opzichte van andere raceweekenden. Onze doelstelling voor deze race verandert dan ook niet: we moeten elke sessie goed werk leveren. Dat is de enige manier om vooraan te staan in het competitieve middenveld."

Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur sluit zich aan bij de visie van Raikkonen op het aankomende raceweekend. "We hebben laten zien dat we overal snel zijn. Er is geen reden om niet voor de punten te strijden dit weekend, maar dan zullen we wel goed werk moeten leveren. De verschillen in het middenveld zijn erg klein, zelfs op een relatief lange baan als Singapore. We mogen geen fouten maken en moeten beide auto's in een dusdanige positie brengen, dat ze kunnen vechten om de punten."

Luister nu de Formule 1-podcast van RacingNews365. Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel blikken vooruit op de Grand Prix van Singapore.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt