Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kimi Raikkonen

Raikkonen op weg naar indrukwekkend record: "Heb er helemaal niks aan"

Kimi Raikkonen is een Formule 1-begrip op zichzelf. Komend seizoen, als er niks geks gebeurt, kan hij het record, de coureur met de meeste verreden Grands Prix, in handen krijgen. Iets wat de Alfa Romeo-coureur, zoals we hem kennen, vrij weinig boeit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo F1

Al sinds 2001 is Kimi Raikkonen een nagenoeg vaste waarde in de Formule 1. Dat jaar maakte de destijds piepjonge Fin zijn debuut voor Sauber, en al snel werd duidelijk dat hij over veel talent beschikte. Wat volgde was een prachtige Formule 1-carrière, waarin hij in 2007 zijn absolute hoogtepunt meemaakte door in dienst van Ferrari F1-wereldkampioen te worden.

Inmiddels loopt de teller aardig door voor de 40-jarige coureur. Momenteel staat Raikkonen op 312 Grands Prix, waarmee hij het record van Rubens Barrichello nadert. De Braziliaan heeft in zijn lange carrière in totaal 322 races afgewerkt, maar komend seizoen zal hij zijn record uit handen moeten geven.

Als Kimi zijn mogelijk laatste seizoen netjes afwerkt zal hij aan het einde van de rit op 334 Grands Prix staan. Een absoluut record, dus. Zelf geeft de Alfa Romeo-coureur er vrij weinig om, zo geeft hij toe op de officiële Formule 1-website: "Ik kijk er niet naar uit. Het brengt me helemaal niks", klinkt het Raikkonen-esque uit de mond van de Fin.

Naar het nieuwe seizoen kijkt hij echter wel uit. Het afgelopen seizoen ging namelijk als een nachtkaars uit voor het Alfa Romeo-team en dit jaar gaat het hopelijk beter. "Ik heb er zin om te zien hoe we ons aankomend seizoen kunnen verbeteren ten opzichte van het afgelopen jaar."

"Daarom heb ik wel in in het nieuwe seizoen. Hopelijk hebben we onze les geleerd en gezien wat er het afgelopen seizoen slecht en wat er goed ging. Hopelijk kunnen we verder naar voren opschuiven in het middenveld. De tijd zal het leren, nu is het nog te vroeg om daar voorspellingen over te doen", aldus Raikkonen.

De F1-carrière van Kimi Raikkonen

Seizoen Team
2001 Sauber
2002 t/m 2006 McLaren
2007 t/m 2009 Ferrari
2010 t/m 2011 -
2012 t/m 2013 Lotus
2014 t/m 2018 Ferrari
2019 - nu Alfa Romeo

3 reacties