Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Ralf Schumacher prijst neefje Mick: "Hij beslist mee over de ontwikkeling van Mercedes"

Mick Schumacher kan bij zijn testwerkzaamheden voor Mercedes in Barcelona laten zien hoe belangrijk hij is voor het team. Dat is de stellige overtuiging van zijn oom en oud-coureur Ralf Schumacher.

Schumacher Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Deze woensdag testte Mick Schumacher op het circuit in Barcelona voor Mercedes de nieuwe Pirelli-banden. Het is voor het eerst dat Schumacher, sinds zijn komst naar Mercedes, daadwerkelijk met een wagen de baan op gaat voor het team. Vorig seizoen was hij nog coureur voor Haas, maar nadat hij daar weg moest, vond hij onderdak als reserve-rijder bij Mercedes. Tot nu toe heeft hij daar vooral in de simulator zijn werk verricht.

In zijn column bij Sky Sport legt Ralf Schumacher uit waarom deze test zo belangrijk is voor zijn neefje. "Ten eerste krijgt hij bevestiging tussen het simulatorwerk en de realiteit. Voor een coureur is het heel belangrijk om een gevoel te krijgen in de auto."

"En nu kan hij natuurlijk ook laten zien dat hij snel kan zijn in de auto. Mensen zullen naar hem kijken en je kunt zeker vergelijkingen trekken met andere coureurs en teams. Mick kan een uitroepteken zetten, ook in het team. Hij kan laten zien dat wat hij in de simulator doet, hij ook op het circuit kan."

Belangrijk onderdeel

Ralf Schumacher ziet dat het werk dat Mick doet bij Mercedes enorm gewaardeerd wordt. "Zijn werk in de simulator werd expliciet geprezen door Hamilton in Barcelona. Ik ben blij voor Mick. Hij neemt samen met de engineers in de simulator beslissingen over de ontwikkeling en afstelling van de auto. Hamilton en Russell moeten hem vertrouwen."

"Als dat werkt, is het nog beter omdat hij dan een belangrijk onderdeel van het team wordt en ook als zodanig wordt gezien. Mick beslist mee over de richting waarin de auto wordt ontwikkeld en zijn feedback is enorm belangrijk voor het team."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken