Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Red Bull betwijfelt in het voordeel te zijn in Mexico en Brazilië

Volgens Christian Horner zijn de verschillen tussen Mercedes en Red Bull nihil. Waar de Oostenrijkse renstal de voorgaande jaren altijd zeer sterk voor de dag kwam in Mexico en in Brazilië, ziet de Red Bull-teambaas hun voordeel op Mercedes verdwijnen.

Verstappen Hamilton USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het is de afgelopen races maar de vraag wie de grote favoriet is. Er werd van Mercedes veel verwacht op het Circuit of the Americas, maar hier wonnen Red Bull en Max Verstappen uiteindelijk. De komende races in Mexico en Brazilië zijn doorgaans in het voordeel van Red Bull, al waarschuwt Christian Horner over het feit dat dit voordeel mogelijk is verdwenen.

"Dit jaar is zo ontzettend spannend tussen de twee team", zegt Horner tegen onder meer RacingNews365 als hem wordt gevraagd naar de titelkansen van 2021. "Er is geen reden om te denken dat het de komende races anders wordt, dus we moeten gefocust blijven. Elke sessie, elke race, er liggen nog genoeg punten in het verschiet", aldus de Red Bull-teambaas.

Tijdens de Grands Prix van Mexico en Brazilië is er dus mogelijk geen verschil tussen Red Bull en Mercedes, al hoopt Horner stilletjes alsnog sterker voor de dag te komen. "Hopelijk zijn we sterker. De circuits in Mexico en Brazilië lagen ons altijd goed. Maar, zoals ik al zei, dit jaar is het ontzettend close tussen ons en Mercedes. Elke race is de uitslag slechts een paar meter verwijderd van elkaar."

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade