Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull bijt zich vast in FIA/Ferrari-zaak na afhaken Mercedes

De hele rel rondom het stille akkoordje tussen de Ferrari en de FIA lijkt door grotere problemen in de kiem te zijn gesmoord, maar niets is minder waar. Red Bull-teambaas Christian Horner bijt zich vast in de zaak, maar weet dat andere zaken nu voorgaan.

Horner Bintotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was direct na de laatste wintertestdag hét gesprek van de dag. De FIA had een schikking getroffen met Ferrari na onderzoek naar vermeend vals spel en bracht het resultaat daarvan 'even' tussen neus en lippen door naar buiten. Het bleef echter niet onopgemerkt bij de andere teams, die er gezamenlijk met gestrekt been in gingen.

Kartrekker van het eerste uur, Mercedes heeft echter de keutel al ingetrokken,naar verluidt omdat men van hogerhand te horen heeft gekregen dat het not done is om als grote autofabrikanten elkaar onderling de tent uit te vechten.

Nu zijn er zes teams over die het er niet bij laten zitten en lijkt Red Bull onder leiding van teambaas Christian Horner het aangewezen team om het voortouw te nemen. En dat zal het ook doen. FIA-president Jean Todt kan op enig moment een bezoekje of telefoontje van de Britse teambaas verwachten.

"Natuurlijk dealen we op dit moment in de Formule 1 met een veel groter probleem. Daar werken we eerst aan om in een later stadium de zaak Ferrari/FIA nog eens aan te kaarten", aldus Horner in gesprek met de Britse BBC.

"We hebben namelijk nog steeds vragen voor de FIA. In mijn ogen is het niet meer dan logisch dat door een dergelijk vertrouwelijke overeenkomst over de technische legaliteit van een auto de concurrentie met vragen blijft zitten."

"ik ben er echter zeker van dat we op een meer gepast moment met Jean (Todt, red.) om de tafel kunnen gaan zitten in een poging te begrijpen wat er allemaal met Ferrari besproken en afgesproken is."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"