Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull blijft optimistisch door klein voordeel Verstappen in WK

Mercedes lijkt, gekeken naar de topsnelheden, de overhand te hebben ten opzichte van Red Bull in de laatste races van het Formule 1-kampioenschap. Christian Horner is dan ook blij dat Max Verstappen op cruciale momenten wat WK-punten heeft kunnen wegkapen bij zijn titelrivaal.

Mercedes en Lewis Hamilton konden in Brazilië en in Qatar een inhaalslag maken op WK-leider Max Verstappen. Het gat is nu slechts acht punten en de resterende twee races van het seizoen zijn op papier hoogstwaarschijnlijk in het voordeel van Mercedes, dat momenteel simpelweg de snelste auto lijkt te hebben. Toch blijft Red Bull-teambaas Christian Horner voorzichtig optimistisch over de titelkansen van de Oostenrijkse renstal en van Verstappen. "Het wordt heel erg krap", zo trapt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 af. "De komende circuits zal Mercedes mogelijk de favoriet zijn, maar met de afstelling van de auto, wie weet. We gaan in ieder geval de laatste races in met een puntenvoordeel in het coureurskampioenschap en we zijn ingelopen in de constructeursstand. Dat is in ieder geval fantastisch!"

Puntenvoordeel Verstappen van enorm belang

Horner ziet Red Bull maximaliseren, al ging Mercedes er de afgelopen drie races twee keer vandoor met de overwinning. "We zijn elke keer zo ongeveer geëindigd waar we gestart waren", aldus de Red Bull-teambaas. "Mercedes is enorm snel op het moment, na Mexico viel het wat meer hun kant op." Het puntenvoordeel van Verstappen is volgens de Brit dan ook cruciaal. "Ik ben blij dat we acht punten voordeel hebben op ze. We doen in ieder geval alles wat we kunnen en we moeten blijven maximaliseren. Zoals ik bij de start van het seizoen al zei, ik denk dat de titelstrijd door gaat tot aan de Grand Prix van Abu Dhabi", zo sluit Horner af.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'