Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Red Bull en Vettel vielen tegen in 2019"

De meningen omtrent het F1-seizoen van Red Bull lopen sterk uiteen. Menigeen kijkt naar de drie zeges van Max Verstappen, maar wie kijkt naar de statistieken van Red Bull kan concluderen dat het seizoen niet zo bijzonder was als het team doet geloven.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Autocoureur Tom Coronel, door sommigen ook wel gebombardeerd tot voorzitter van de Max Verstappen fanclub, erkent dat hij aanzienlijk meer van Red Bull had verwacht.

"Niet iedereen zal het leuk vinden, maar Red Bull was voor mij een grote teleurstelling aan het begin van het seizoen. Het gat met Mercedes en Ferrari was wederom veel en veel te groot. Opnieuw kwam het team te slap de winter uit", blikt hij in gesprek met RacingNews365 terug.

Na de Franse Grand Prix was nagenoeg iedereen het er over eens: 2019 zou een bijzonder slecht seizoen voor Red Bull en Verstappen worden. Zelfs opper-positivo Helmut Marko wierp de handdoek en richtte zijn pijlen op de Grand Prix van Singapore in september. Twee weken na de Franse GP dronk het team ineens champagne tijdens de thuisrace op de Red Bull Ring.

"Later in het seizoen maakte Red Bull een mooie ontwikkeling door, maar willen ze serieus gaan strijden voor de titel in 2020, dan moeten ze beter uit de startblokken komen", concludeert Coronel. "Het was dit seizoen niet de Honda-motor die het grootste probleem vormde in het begin van het seizoen, maar het chassis. Aerodynamisch was de RB15 geen wonderwapen in de eerste helft van het jaar. Vanaf de Oostenrijkse Grand Prix herpakte het team zich."

			© Haas
	© Haas

Niet alleen Red Bull viel Coronel tegen, de Amerikaanse renstal van Haas F1 kende een bizar slecht seizoen. Voorlaatste eindigde het kleurloze team in het WK. "Zij horen zeker thuis in het rijtje van de verliezers. De manier waarop Haas hun Formule 1-renstal leidt brengt ze niets. Ze hebben geen visie, geen eigen unieke iets. Ze kopiëren wat van Ferrari, maar het ontbreekt ze aan een duidelijk doel en strategie. Dan kom je er niet in de autosport."

"Voor mij is het onbegrijpelijk dat Romain Grosjean nog altijd in de Formule 1 rijdt. Ik kan daar echt met mijn pet niet bij. Hij heeft zijn kansen al lang en breed gehad en verkwanseld. Weg met hem! Zet er jong talent in!"

Coronel toont zich ook niet onder de indruk van Sebastian Vettel. "Die werd om zijn oren gereden door Charles Leclerc. Zijn carrière is nu echt voorbij. Wederom bezweek hij onder de druk en liet hij zien dat hij niet de man is die Ferrari de wereldtitel zal bezorgen."

Autocoureurs Tim en Tom Coronel blikken samen met F1-journalist Ruud Dimmers uitgebreid terug op het afgelopen Formule 1-seizoen in de F1-podcast van RacingNews365.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties