Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Red Bull heeft Schumacher in het vizier

Red Bull, en dan met name Helmut Marko, lijkt meer en meer gecharmeerd te raken van Mick Schumacher. Dat was enkele weken geleden echter nog wel anders.

Verstappen Schumacher GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mick Schumacher zit in een goede fase in het kampioenschap. In Canada was hij op weg naar een goede resultaat, tot het moment dat de Haas-bolide hem in de steek liet. In de Grand Prix van Groot-Brittannië pakte hij daadwerkelijk zijn eerste punten, nadat hij ook nog even het gevecht aanging met Max Verstappen.

Helmut Marko ziet het goedkeurend aan. "Blijkbaar is dit hoe het werkt voor hem. Ook in de Formule 3 en in de Formule 2 ging hij in het tweede jaar goed presteren", aldus Marko in gesprek met RTL Duitsland. Hij geeft aan dat hij de Duitser goed in de gaten houdt: "Dat doen we met alle jonge talenten."

"Maar de kop is er af voor Schumacher", vervolgt hij. De goede prestaties volgen op een periode waarin best wel wat kritiek werd gegeven op de niet foutloze Schumacher. Marko trekt daaruit zijn conclusies: "Blijkbaar heeft hij die druk en de kritiek op zijn persoon nodig. Dat lijkt voor hem te werken."

Dat Marko toegeeft Schumacher in de gaten te houden staat haaks op wat hij enkele weken geleden nog riep over diezelfde Schumacher, juist na die periode van veel kritiek. "Hij heeft nooit op onze radar gestaan, want hij was altijd een Ferrari-junior", zo riep de Oostenrijker destijds.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief