Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

"Red Bull is nog een tandje minder sterk dan Mercedes en Ferrari"

Wat voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen betreft heeft Red Bull nog het nodige werk te doen om volgend jaar echt de strijd aan te kunnen gaan met Ferrari en Mercedes. Hij sluit echter niet uit dat Red Bull kan gaan verrassen.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik ben geneigd om met het oog op volgend jaar nog wel even een sterretje te plaatsen achter het team van Red Bull", zo vertelt Michael Bleekemolen (70) in gesprek met RacingNews365. "Dat team kan weleens gaan verrassen."

Dat Bleekemolen spreekt over een verrassing als Red Bull de strijd met Mercedes en Ferrari aan kan gaan, geeft aan dat hij de kans dat die teams opnieuw de dienst uitmaken het grootst acht.

"Ik verwacht dat de rolverdeling wel weer een beetje hetzelfde zal zijn. Mercedes zal denk ik ook volgend jaar weer net iets boven de rest uitsteken en ook Ferrari schaar ik weer bij de eventuele winnaars."

De Red Bull is niet slecht, maar wél een tandje minder dan de Mercedes en de Ferrari

- Michael Bleekemolen

Red Bull heeft volgens Bleekemolen het materiaal nog niet voldoende op orde om automatisch in het lijstje van kanshebbers genoemd te worden: "Het was afgelopen jaar vooral dankzij Max Verstappen dat Red Bull af en toen de race in zijn greep had."

"De auto is niet slecht, maar alsnog wel een tandje minder dan die van Ferrari en Mercedes. Honda draait echter overuren op de testbanken, dus daar zou nog weleens wat kunnen gebeuren."

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

10 reacties

    Special De peperdure autocollectie van Kimi Raikkonen