Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Red Bull is nog een tandje minder sterk dan Mercedes en Ferrari"

Wat voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen betreft heeft Red Bull nog het nodige werk te doen om volgend jaar echt de strijd aan te kunnen gaan met Ferrari en Mercedes. Hij sluit echter niet uit dat Red Bull kan gaan verrassen.

"Ik ben geneigd om met het oog op volgend jaar nog wel even een sterretje te plaatsen achter het team van Red Bull", zo vertelt Michael Bleekemolen (70) in gesprek met RacingNews365 . "Dat team kan weleens gaan verrassen." Dat Bleekemolen spreekt over een verrassing als Red Bull de strijd met Mercedes en Ferrari aan kan gaan, geeft aan dat hij de kans dat die teams opnieuw de dienst uitmaken het grootst acht. "Ik verwacht dat de rolverdeling wel weer een beetje hetzelfde zal zijn. Mercedes zal denk ik ook volgend jaar weer net iets boven de rest uitsteken en ook Ferrari schaar ik weer bij de eventuele winnaars."

De Red Bull is niet slecht, maar wél een tandje minder dan de Mercedes en de Ferrari

Michael Bleekemolen

Red Bull heeft volgens Bleekemolen het materiaal nog niet voldoende op orde om automatisch in het lijstje van kanshebbers genoemd te worden: "Het was afgelopen jaar vooral dankzij Max Verstappen dat Red Bull af en toen de race in zijn greep had." "De auto is niet slecht, maar alsnog wel een tandje minder dan die van Ferrari en Mercedes. Honda draait echter overuren op de testbanken, dus daar zou nog weleens wat kunnen gebeuren." Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"