Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull krijgt (deels) zijn zin met op handen zijnde regelwijziging

Red Bull lijkt (deels) te krijgen waar het om vroeg, namelijk een verhoging van het minimumgewicht van de Formule 1-auto's. Alle teams gaan akkoord met een compromis.

De Formule 1-auto's anno 2022 zijn fors zwaarder dan die van 2021. Dat heeft onder andere te maken met nieuwe crashstructuren in de auto die verplicht werden na crashes van onder andere Formule 2-coureur Anthoine Hubert in 2020. Veel auto's zitten zelfs ruim boven het minimumgewicht en Red Bull zou één van de teams zijn met het meeste overgewicht. Niet voor niets pleitte het team van Max Verstappen voor een verhoging van het minimumgewicht en het team lijkt deels zijn zin te krijgen.

De teams zouden namelijk allemaal akkoord zijn met een compromis: het minimumgewicht gaat drie kilo omhoog. Dat is alsnog niet zo hoog als de zwaarst getroffen teams zouden willen, maar het is beter dan niets en de teams die met hun gewicht wél bovenop het minimumgewicht zitten worden niet al te zwaar benadeeld. De regelwijziging is nog niet formeel vastgelegd. De teams zijn het onderling eens geworden, maar nu moet ook de F1 Commissie nog officieel goedkeuring geven, waarna de World Motor Sport Council de nieuwe regel nog moet bekrachtigen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden