Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull krijgt (deels) zijn zin met op handen zijnde regelwijziging

Red Bull lijkt (deels) te krijgen waar het om vroeg, namelijk een verhoging van het minimumgewicht van de Formule 1-auto's. Alle teams gaan akkoord met een compromis.

Perez Red Bull Bahrein 2022 test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De Formule 1-auto's anno 2022 zijn fors zwaarder dan die van 2021. Dat heeft onder andere te maken met nieuwe crashstructuren in de auto die verplicht werden na crashes van onder andere Formule 2-coureur Anthoine Hubert in 2020. Veel auto's zitten zelfs ruim boven het minimumgewicht en Red Bull zou één van de teams zijn met het meeste overgewicht. Niet voor niets pleitte het team van Max Verstappen voor een verhoging van het minimumgewicht en het team lijkt deels zijn zin te krijgen.

De teams zouden namelijk allemaal akkoord zijn met een compromis: het minimumgewicht gaat drie kilo omhoog. Dat is alsnog niet zo hoog als de zwaarst getroffen teams zouden willen, maar het is beter dan niets en de teams die met hun gewicht wél bovenop het minimumgewicht zitten worden niet al te zwaar benadeeld.

De regelwijziging is nog niet formeel vastgelegd. De teams zijn het onderling eens geworden, maar nu moet ook de F1 Commissie nog officieel goedkeuring geven, waarna de World Motor Sport Council de nieuwe regel nog moet bekrachtigen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull