Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-kritiek op Perez neemt toe: "Hij zit blijkbaar al in die modus"

Red Bull zag Sergio Perez al in Q2 uit de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije wegvallen. Dat is nu precies wat Red Bull-adviseur Helmut Marko niet wil zien. En daar is hij dan ook vrij duidelijk over.

Sergio Perez lijkt wat op zijn tellen te moeten gaan passen. Eerder dit seizoen verlengde Red Bull zijn contract na enkele ijzersterke races, maar sindsdien lijkt de klad er weer wat in te komen. Helmut Marko is not amused , zeker niet nadat Perez zich op de Hungaroring niet wist te melden in Q3. "Hij zit op dit moment te ver achter Max Verstappen", zo legt hij uit ten overstaan van Sky Sports . "Hij had het lastig in alle trainingssessies, dus we zullen met elkaar om de tafel moeten gaan zitten."

Perez moet voorbeeld Verstappen volgen

Marko is niet mild voor zijn 'tweede' coureur: "De zomerstop is nog niet begonnen, maar hij lijkt al wel in die modus te zitten. We moeten met hem spreken en hij moet vast houden aan de set-ups van Max Verstappen en er vanaf de eerste training meteen bij zitten." Het voelt voor Marko soms alsof het weer 2021 is: "Als je een seconde langzamer bent in de eerste vrije training, dan loop je die achterstand niet meer in. Dat zagen we in sommige races van vorig jaar ook. Dat hebben we toen uit weten te bannen, dus we moeten er op toezien dat we dat opnieuw tegengaan."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'