Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull onthult juridische miljoenenstrijd met Mercedes

Red Bull en Mercedes zijn verwikkeld geweest in een rechtszaak vanwege personeel dat het team van Max Verstappen heeft weggekaapt bij de kampioensformatie, zo onthult teambaas Christian Horner.

Horner Wolff GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Toen Red Bull na het vertrek van Honda als motorleverancier besloot om een eigen motorafdeling op te zetten, plukte het team links en rechts personeel weg bij de concurrentie. Vooral Mercedes was het 'slachtoffer', want naar verluidt een vijftigtal personeelsleden van de motordivisie maakten de overstap.

Daar tussen zaten ook enkele grote namen, die volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff werden weggelokt met zeer aantrekkelijke bedragen. Verder haalde de Oostenrijker zijn schouders regelmatig op als hij er naar werd gevraagd, want volgens hem kon Mercedes wel overleven zonder het personeel dat was overgestapt.

Red Bull legt miljoen neer

Als Horner in gesprek met Telegraph Sport wordt gevraagd naar die opmerkingen van Toto Wolff, moet hij lachen en onthult hij dat het Mercedes juist zo hoog zat dat de twee partijen uiteindelijk bij het Britse hooggerechtshof eindigden.

"Ik bedoel maar... in het gevecht om enkele werknemers hebben we in het hooggerechtshof een miljoen neer moeten leggen. Dat heb je niet over voor personeel dat je wel kan missen. Die miljoen heeft hen ook veel gekost", aldus de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

Mogelijk doelt Horner onder meer op Ben Hodgkinson, die na twintig jaar bij Mercedes door Red Bull werd weggeplukt en het nieuwe motorproject moet gaan leiden. In januari maakten de twee partijen bekend dat ze een overeenkomst hadden gesloten over de overstap van Hodgkinson.

Mercedes-breukjes al te zien

Volgens Horner is het al te merken dat Mercedes enkele belangrijke steunpilaren heeft verloren. "Je gaat me niet vertellen dat het geen effect heeft als je the head of mechanical design, the head of energy recovery system en the haed of manufacturing verliest?"

"Nee, dat moet een effect hebben", vervolgt hij, ook wijzend naar het vertrek van motorgoeroe Andy Cowell aan het begin van 2020, die overigens niet naar Red Bull ging. "Vorig jaar zag je al dat dat een invloed had. De Mercedes-motoren waren niet zo competitief als in de jaren daarvoor."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend