Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-ontwerper Newey: "Nog nooit zo dicht bij een hartaanval gezeten"

Adrian Newey heeft met volle teugen genoten van de bloedstollende seizoensfinale in Abu Dhabi. De topontwerper van Red Bull heeft veel kampioenschappen meegemaakt, maar dit was volgens hem het meest intens.

Richting het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi leek de wereldtitel voor Lewis Hamilton bijna een zekerheid. Toch veranderde de safety car alles. "In de rondes voor de safety car begon het allemaal van ons weg te glippen", blikt Adrian Newey terug bij Sky Sports . "Dan begin je aan eerdere momenten in het jaar te denken." "De ongelukkige momenten, vooral het moment in Copse." In de bocht op Silverstone werd Max Verstappen van de baan getikt door Hamilton. "Persoonlijk was dit een zwaar moment, wat daar gebeurde. Maar toen kwam ineens de safety car. We hadden hier overduidelijk heel veel geluk, maar ik vind dat Max het verdiend heeft."

Zenuwslopende titelbeslisser in Abu Dhabi

Newey heeft als topontwerper veel kampioenschapswinnende bolides ontworpen, maar een ontknoping zoals het seizoen van 2021 was ook voor hem ongekend. "Ik heb nog nooit zo dicht bij een hartaanval gezeten", antwoordt de ingenieur lachend na een vraag over hoe bloedstollend het einde van de race was. "We waren intens zenuwachtig in de laatste ronde, maar het was geweldig. Enorm geweldig", aldus Newey, de ontwerper van de RB16B waarmee Verstappen de wereldtitel in de laatste ronde van de laatste race kon veroveren.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'