Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull opent aanval op concurrentie na aantijgingen

Red Bull kwam in de Verenigde Staten onder een vergrootglas te liggen wegens een trucje om de rijhoogte te verstellen. Helmut Marko snapt niets van alle reuring en opent de aanval op de concurrentie.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull kent nu al een hectisch weekend in de Verenigde Staten. Het team zou een trucje gebruiken om de rijhoogte te verstellen, met veel vraagtekens vanuit de andere teams tot gevolg. Is Red Bull in staat om in parc fermé de rijhoogte aan te passen en zo de reglementen te omzeilen?

Uiteindelijk gaf Red Bull toe dat ze een systeem gebruiken, maar volgde er ook snel een ontkenning dat het trucje toegankelijk is binnen parc fermé. Helmut Marko begrijpt helemaal niets van het rumoer en opent de aanval op de concurrentie. De Oostenrijker denkt dat iemand de aandacht probeert te verleggen.

"Het systeem is volkomen legaal en was bekend bij alle teams", stelt Marko tegenover Sky Sport IT. "We hadden de FIA er al over geïnformeerd, dat zegt genoeg. Je mag de rijhoogte niet veranderen tussen de kwalificatie en de race. Dat is het belangrijkste aspect, er is niets illegaals!"

Marko gaat zelfs in de aanval. "De FIA wist het al. Er volgde geen sanctie, er is niets veranderd ten opzichte van voorheen. Ik begrijp al het gepraat niet. Misschien wil iemand de aandacht afleiden van andere problemen."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Sprintkwalificatie Formule 1 GP Verenigde Staten 2024