Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan werd bekend dat Red Bull de vloer heeft aangepast. Het team heeft echter nog een snufje bij zich. Paolo Filisetti, technisch expert van RacingNews365, legt uit wat het is.

SI202409130460 hires jpeg 24bit rgb
Tech
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Azerbeidzjan was de vooruitgang van de balans bij Red Bull opmerkelijk te noemen, vooral in vergelijking met de afgelopen zes races.  Een zeer relevant feit lijkt een wijziging van de diffuser te zijn, die duidelijk is gebaseerd op de diffuser van Ferrari.

De aangepaste diffuser, die niet helemaal nieuw is, wordt nu gekenmerkt door een kielprofiel in het midden, waardoor het centrale profiel van de Venturi-kanalen radicaal is gewijzigd. Het profiel lijkt erg op het toegepaste profiel op de SF-24 in Monza en dat bij Ferrari een positief effect had op het verminderen van porpoising.

Het gaat bij Red Bull echter niet om een definitieve aanpassing van de onderkant van de auto. De introductie daarvan zou in Austin moeten volgen. In elk geval lijkt het erop dat het nieuwe volume van de Venturi-kanalen de druk van de uitgaande stroom heeft gewijzigd, op zo'n manier dat er een betere dynamische balans in de RB20 ontstaat.

Nu is het zeker interessant om het vervolg van het weekend in Bakoe te aanschouwen en te bekijken of het een indicatie is dat de engineers van Red Bull de juiste richting hebben gekozen om de RB20 weer volledig competitief te maken.

Bekijk hieronder het snufje van Red Bull!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull