Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-prominent stipt verbeterpunt aan: "Daar is Verstappen zwakker dan anderen"

Max Verstappen en Sebastian Vettel zijn de twee meest succesvolle Formule 1-coureurs van Red Bull. Laatstgenoemde coureurs is echter completere, zo vindt Guillaume Rocquelin. De Head of Driver Academy ziet bij Verstappen meer talent, maar ook een zwakke plek.

Guillaume Rocquelin loopt al een aardige tijd mee bij Red Bull. Hij begon als race engineer van David Coulthard, waarna hij voor Sebastian Vettel werkte in dezelfde rol. Na een lange periode als Head of Race Engineering is hij nu het hoofd van de juniorenopleiding. In al die jaren heeft hij veel talenten voorbij zien komen. De grootste twee: Vettel en Max Verstappen, de meest succesvolle coureurs van de Oostenrijkse renstal. Samen zijn ze goed voor zes coureurskampioenschappen en vijf constructeurstitels. Rocquelin is lovend over beide coureurs, maar ziet wel een aantal verschillen. "Ik denk dat Sebastian een completere coureur is dan Max, toen hij bij ons kwam", zegt hij bij Eurosport . Het heeft volgens de Fransman een duidelijke reden. "Op professioneel niveau en techniek werd hij (Vettel, red.) getraind door de Michael Schumacher 'school'. Het was zijn idool. Ik denk dat Max wel meer natuurlijk talent had en dat hij daar het meest uit kon halen, maar Sebastian was completer." "Om eerlijk te zijn is Max op technisch gebied wat zwakker dan andere coureurs waar we mee hebben gewerkt. Hij kan daar naar mijn mening nog steeds verbeteren."

Verstappen verbeterde in 2022

Rocquelin ziet een stijgende lijn bij Verstappen. "Hij is een leider als we naar zijn houding en resultaten kijken, maar vanuit een technisch oogpunt kan hij nog verbeteren. Ook bij het ontwikkelen van de auto, bijvoorbeeld. Wat mij het meest opviel dit seizoen was dat hij die 'ontroostbare honger' van een jaar eerder niet meer heeft." "Hij is dus volwassener geworden en er zit constant verbetering in. Het kampioenschap winnen heeft hem veel zelfvertrouwen gegeven en hij rijdt nu anders dan eerst", aldus de Red Bull-prominent.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten