Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull-prominent stipt verbeterpunt aan: "Daar is Verstappen zwakker dan anderen"

Max Verstappen en Sebastian Vettel zijn de twee meest succesvolle Formule 1-coureurs van Red Bull. Laatstgenoemde coureurs is echter completere, zo vindt Guillaume Rocquelin. De Head of Driver Academy ziet bij Verstappen meer talent, maar ook een zwakke plek.

Guillaume Rocquelin loopt al een aardige tijd mee bij Red Bull. Hij begon als race engineer van David Coulthard, waarna hij voor Sebastian Vettel werkte in dezelfde rol. Na een lange periode als Head of Race Engineering is hij nu het hoofd van de juniorenopleiding. In al die jaren heeft hij veel talenten voorbij zien komen.

De grootste twee: Vettel en Max Verstappen, de meest succesvolle coureurs van de Oostenrijkse renstal. Samen zijn ze goed voor zes coureurskampioenschappen en vijf constructeurstitels. Rocquelin is lovend over beide coureurs, maar ziet wel een aantal verschillen. "Ik denk dat Sebastian een completere coureur is dan Max, toen hij bij ons kwam", zegt hij bij Eurosport.

Het heeft volgens de Fransman een duidelijke reden. "Op professioneel niveau en techniek werd hij (Vettel, red.) getraind door de Michael Schumacher 'school'. Het was zijn idool. Ik denk dat Max wel meer natuurlijk talent had en dat hij daar het meest uit kon halen, maar Sebastian was completer."

"Om eerlijk te zijn is Max op technisch gebied wat zwakker dan andere coureurs waar we mee hebben gewerkt. Hij kan daar naar mijn mening nog steeds verbeteren."

Verstappen verbeterde in 2022

Rocquelin ziet een stijgende lijn bij Verstappen. "Hij is een leider als we naar zijn houding en resultaten kijken, maar vanuit een technisch oogpunt kan hij nog verbeteren. Ook bij het ontwikkelen van de auto, bijvoorbeeld. Wat mij het meest opviel dit seizoen was dat hij die 'ontroostbare honger' van een jaar eerder niet meer heeft."

"Hij is dus volwassener geworden en er zit constant verbetering in. Het kampioenschap winnen heeft hem veel zelfvertrouwen gegeven en hij rijdt nu anders dan eerst", aldus de Red Bull-prominent.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

46 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"