Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull Racing bevestigt teamgenoot Verstappen voor 2020

Red Bull heeft bekendgemaakt wie er in 2020 de teamgenoot is van Max Verstappen. Alexander Albon mag aanblijven voor zijn eerste volledige seizoen voor de hoofdmacht van de energiedrankjesfabrikant.

Verstappen albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing houdt in 2020 vast aan hetzelfde rijdersduo als in de tweede helft van 2019. Alexander Albon blijft de teamgenoot Max Verstappen, nadat hij voldoende indruk op het team wist te maken na de switch tussen hem en Pierre Gasly.

Na de zomerstop mocht Albon het stoeltje van Gasly overnemen, omdat de Fransman weinig potten wist te breken. De Thai maakte indruk door in alle races in de top zes te finishen. Hij toonde zich daarmee niet per se sneller dan Gasly, maar wel constanter.

In theorie was Albon één van de drie kanshebbers op het tweede Red Bull-stoeltje. Gasly en ook Daniil Kvyat mochten enige hoop koesteren, maar hadden in het verleden al de kans gekregen om voor de hoofdmacht uit te te komen. Beiden werden gewogen en te licht bevonden, maar krijgen bij Toro Rosso de kans om hun carrière voor te zetten.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade