Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Red Bull sleutelt verder aan auto Verstappen, Mercedes domineert tweede training

Het team van Mercedes domineerde ook de tweede vrije training op het circuit van Silverstone. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren ruim los van de rest van het veld, dat verrassend aangevoerd werd door Daniel Ricciardo. De Renault-coureur bleef Max Verstappen nipt voor.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met het kwik ruim boven de dertig graden en een asfalttemperatuur van meer dan 45 graden begonnen de coureurs aan de tweede training op het circuit van Silverstone. In tegenstelling tot in de eerste vrije training maakten de coureurs nu veelvuldig gebruik van de medium band.

Het was Lewis Hamilton die in de openingsfase op de zachte band de snelste tijd klokte, voor Valtteri Bottas en Max Verstappen. Het duo gebruikte echter de medium band, waarop Verstappen een halve seconde langzamer was dan Bottas. Teamgenoot Alexander Albon vond zichzelf na een eerste run pas terug op de zevende positie, zo'n zeven tienden langzamer dan de Nederlander.

Wederom wist Nico Hulkenberg zich in de top te mengen, na de eerste runs stond hij op een mooie vijfde positie nipt achter teamgenoot Lance Stroll. Vooraan het veld voerden de Mercedessen het tempo op en op de zachte band wist Bottas de snelste tijd van Hamilton af te nemen met een 1.25,7, maar Hamilton dook onder deze tijd door.

Uitslag Tweede vrije training - Groot-Brittannië (2)

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen wachtte aanzienlijk langer met zijn tweede run en gebruikte eveneens de zachte band, maar daarop kwam hij niet in de buurt van de Mercedessen. Sterker nog, Verstappen moet Daniel Ricciardo in de Renault nipt voorlaten. Teamgenoot Albon kwam niet verder dan de elfde tijd, maar nog altijd voor de Ferrari van Sebastian Vettel die slechts de veertiende tijd klokte.

Het team van Red Bull werkte wederom veelvuldig aan de achterkant van Verstappens Red Bull. De Nederlander reed met een nieuwe achtervleugel, die voor wat meer snelheid op de rechte stukken moet zorgen. Het team voerde daarnaast diverse kleine wijzigingen door aan de auto in de jacht op Mercedes. Hierdoor reed Verstappen aanzienlijk minder ronden dan de concurrentie.

De slotfase van de training stond in het teken van de long runs. Daarbij kozen de Mercedes-coureurs voor de medium band, evenals Verstappen die pas in het laatste kwartier aan zijn langere run begon. Het gemiddelde verschil in rondetijd tussen Verstappen en de Mercedessen bedroeg enkele tienden per ronde. Voor

Voor Vettel waren de druiven in de slotfase extra zuur, want wederom werd hij geplaagd door technische problemen en moest zijn Ferrari naast de baan parkeren. Het volgende baalweekend voor Vettel dreigt, nadat de vorige Grand Prix op Silverstone hem geen succes bracht. Nadat ook Antonio Giovinazzi stilviel eindigde de sessie met een rode vlag.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"