Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-sterontwerper Newey kraakt nieuwe F1-regels: "Echt doodzonde"

Adrian Newey, de man die al jaar en dag de hoofdverantwoordelijke is voor het ontwerp van de Red Bull-bolides, heeft het niet hoog zitten met de nieuwe Formule 1-regels, die vanaf 2021 in zullen gaan.

F1 2021 concept car
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © F1.com

Adrian Newey is de Chief Technical Officer voor het Red Bull-team en zorgt er elk jaar opnieuw voor dat er een gloednieuwe Red Bull-bolide op de Formule 1-grid verschijnt. Momenteel staat hij voor een nieuwe, grote uitdaging, aangezien de technische regels volgend seizoen compleet op de schop gaan.

Maar die nieuwe regels zijn op sommige vlakken een doorn in het oog van de 61-jarige ontwerper, die met overwegend gemengde gevoelens vooruit kijkt naar 2021: "Aan de ene kant kijk ik altijd graag vooruit naar regelwijzigingen, omdat het een kans vormt om nieuwe dingen te begrijpen", zo begint Newey zijn verhaal.

"Wat ik echter niet fijn vind aan de nieuwe regels voor het seizoen 2021, is dat ze erg beperkend werken en te uitgebreid voorschrijven wat we moeten doen. Dat is echt doodzonde. De Formule 1 zal daardoor meer iets weg hebben van GP1", zo meent hij, al doelend op de juniorklassen als de Formule 2 en 3, waarin alle auto's aan precies dezelfde specificaties moeten voldoen.

"Ik ben van mening dat de koningsklasse van de autosport niet zo hoort te zijn. Maar goed, de regels zijn er doorheen gedrukt, ook al dachten veel mensen er het zijne van. De tijd zal moeten uitwijzen of ze ook daadwerkelijk zullen zorgen voor een betere sport", zo concludeert de Brit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië