Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Red Bull-uitdager tackelt achilleshiel met 'veelzijdige' AMR24

Aston Martin heeft de nieuwe AMR24 ontworpen met één belangrijk aspect in gedachten. Een aspect waar het vorig jaar spaak op liep.

Dan Fallows Aston Martin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Iedereen was aan het begin van het seizoen 2023 diep onder de indruk van Aston Martin. Meerdere podiumplaatsen werden aaneengeregen en men durfde van overwinningen te spreken. Aston Martin was het enige team dat Red Bull uit leek te kunnen dagen. Maar na ongeveer één derde van het seizoen kwam de klad er wat in. Het team werd voorbijgestreefd door Ferrari, Mercedes en McLaren. Aston Martin werd afgetroefd in de ontwikkelingsrace en dat is ook technisch directeur Dan Fallows niet ontgaan.

Dat blijkt als hij uitlegt hoe de nieuwe AMR24 voor 2024 tot stand is gekomen: "Zelfs nu de regels nagenoeg gelijk zijn gebleven zijn er tal van mogelijkheden om de auto te verfijnen. Ik zou de auto dan ook een sterke evolutie van de auto van vorig jaar noemen, een auto die door vele nieuwe onderdelen echt behoorlijk anders oogt dan vorig jaar en ons een sterk platform voor verdere ontwikkelingen biedt."

Met name dat laatste is, terugdenkend aan vorig jaar, veelzeggend: "We willen meedoen in de ontwikkelingsrace gedurende het seizoen en deze auto is zo ontworpen dat dit mogelijk moet zijn", zo stipt Fallows de achilleshiel van vorig jaar specifiek aan.

Afgelopen jaar kwam de auto niet op alle circuits even goed uit de verf en bleek het window waarin de auto goed werkt relatief smal te zijn. Ook daar heeft men aandacht aan besteed: "We hebben gewerkt aan de veelzijdigheid van de auto. We willen een auto die wat meer allround is. Wij geloven nu dan dan ook dat we met de AMR24 een ideaal uitganspunt is voor aankomende ontwikkelingen, waardoor we het hele seizoen lang de strijd aan kunnen gaan."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein